Microsoft údajně plánuje škrty oznámit zítra.

Nová zpráva naznačila, že Microsoft plánuje propustit tisíce zaměstnanců, přičemž oznámení se má uskutečnit zítra. Uvádí se, že technologický gigant chce snížit svou pracovní sílu o 5 procent kvůli zpomalující globální ekonomice.

Jak navrhlo Sky News, toto číslo znamená, že v nadcházejících týdnech by mohlo přijít o práci až 11 000 zaměstnanců, přičemž jeden analytik z Wall Street naznačuje, že toto číslo by mohlo být vyšší. Sky News oznámilo, že oficiální oznámení o těchto propouštěních bude učiněno před zprávou o výdělku 24. ledna, ale The Verge tvrdí, že k tomu může dojít již zítra.

Toto propouštění přijde krátce poté, co Microsoft odhalil, že ruší pevné placené volno ve prospěch neomezené dovolené. Nové schéma zní navenek přátelsky, ale mnozí se v té době obávali, že se jedná o pokus společnosti vyhnout se nutnosti proplácet nevyužité placené volno. Se zprávami o těchto propouštěních je obtížné chápat toto opatření jako něco jiného než další pokus o snížení nákladů.

Zprávy o těchto propouštěních se pravděpodobně nebudou líbit široké veřejnosti, zvláště když se Microsoft stále snaží dokončit svou akvizici Activision Blizzard za 70 miliard dolarů. Nejen, že dohoda byla pravděpodobně odložena kvůli antimonopolní žalobě ze strany FTC, ale EU se nyní rozhodla zapojit také, protože se chystá předložit „prohlášení o námitkách“, které bude Microsoft muset řešit do 11 dubna.

Je nepravděpodobné, že by některý z těchto problémů donutil Microsoft opustit akvizici, ale pravděpodobně jde o větší boj, než společnost očekávala v loňském roce. Původně se očekávalo, že dohoda bude uzavřena do června 2023, ale kdy bude dohoda uzavřena nyní, není v současné době známo. Navíc pokud by dohoda nakonec neprošla, tak by byl Microsoft nucen zaplatit Activision Blizzard smluvní pokutu, ve výši 2 až 3 miliard dolarů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno