Během několika posledních let Google opustil přístup, kdy každá nová verze Androidu musela výrazně změnit vzhled. 

Vezměte si například Android 12 a 13, oba jsou podobné, přičemž většina změn se ukrývá pod povrchem. Nyní, když je Android 13 z velké části již na našich zařízeních, je čas těšit se na Android 14.

S Androidem 14 Google s největší pravděpodobností ztíží spuštění starších aplikací na novějších operačních systémech. 9to5Google našel nějaké změny kódu a na základě těchto změn začne nadcházející OS blokovat aplikace, které jsou zaměřeny na spuštění na starších verzích Androidu.

To by nemělo být překvapením, protože Google má ve zvyku žádat vývojáře aplikací, aby zajistili, že jejich aplikace budou vyvíjeny s ohledem na nejnovější operační systémy Android. A nejen to, dokonce i pokyny pro Obchod Google Play vyžadují, aby všechny nové aplikace cílily alespoň na Android 12. Tyto pokyny se však vztahují pouze na aplikace v Obchodě Google Play, protože je stále můžete bez problémů nahrát mimo obchod.

To se s Androidem 14 změní, protože Google chce zajistit, aby šíření malwaru bylo co nejnižší, a aby se tak stalo, společnost začne blokovat aplikace zaměřené na starší verze Androidu. Prahová hodnota bude nastavena na Android Marshmallow, ale bude se neustále zvyšovat.

V neposlední řadě bude Google s Androidem 14 praktikovat přísnější pravidla a dokonce blokovat sideloading starších aplikací. Jde o krok správným směrem, protože aplikace s malwarem již nebudou těžit z nedostatečného zabezpečení starších verzí Androidu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno