Výdělky Applu za 1. čtvrtletí 2023 byly pod očekáváním a ve zpomalující ekonomice by generální ředitel společnosti Tim Cook vždy uvažoval o tom, zda by mělo jít snižování nákladů cestou propouštění zaměstnanců.

V rozhovoru s The Wall Street Journal 9to5Mac uvádí, že Tim Cook měl jiný názor na udržení zaměstnanců a snižování nákladů. Nicméně, za předpokladu, že se věci zhorší, Apple možná bude také muset přijmout nějaká drastická opatření. Cook si také snížil plat o 40 procent pro rok 2023, čímž se jeho celková výplata snížila na 49 milionů dolarů.

Tam, kde technologickí giganti jako Meta, Google, Microsoft a další houfně propouštěli, se Applu podařilo tomuto trendu vyhnout. Několik generálních ředitelů těchto společností přiznalo, že během pandemie najímali příliš mnoho zaměstnanců a nyní platí za své chyby, ale zdá se, že Apple při náboru zvolil konzervativnější přístup. Bylo dokonce hlášeno, že Meta najala 15 000 lidí pro svůj obchod s VR soupravami, zatímco Apple najal pouze jednu pětinu této pracovní síly, což se rovná 3 000 lidem.

V samostatné zprávě The Wall Street Journal uvedl, že důvodem, proč kalifornský gigant zamezil jakémukoli propouštění, bylo to, že se vyhnul neagresivním náborovým praktikám. Firma stále propouštěla mimosezónní zaměstnance, ale jedná se o jednotlivce, kterým již vypršela smlouva, takže na tom nezáleželo. Tim Cook ani po opatrnosti nevylučuje možnost propouštění zaměstnanců, ale může podniknout další opatření, aby si společnost své zaměstnance udržela.

To může zahrnovat neobsazení výkonných pozic, když jednotlivec odejde, jako je případ hlavního ředitele průmyslového designu, kdy průmysloví designéři budou nyní podléhat Jeffu ​​Williamsovi, provoznímu řediteli společnosti Apple, místo aby jmenovali nového vedoucího.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno