Vypadá to, že Samsung se drží staré osvědčené metody instalace aktualizací.

Samsung je jednou z několika značek smartphonů, které do svých telefonů neimplementovaly „Seamless Updates“, známé také jako A/B updaty. Bohužel to vypadá, že ti, kteří doufali v tuto možnost u nejnovější řady Galaxy S23, mohou být touto informací lehce zklamáni.

Novinář Computer Base Nicolas La Rocco na Twitteru potvrdil, že konkrétně Galaxy S23 Ultra nepodporuje tento druh aktualizací. 

Seamless Updates byly představeny již v roce 2016 a nabízejí pohodlnější způsob instalace aktualizací systému. Konvenční metoda instalace aktualizace systému, kterou Samsung neustále využívá znamená, že uživatelé musí po stažení aktualizace restartovat svůj telefon a poté zdlouhavě sledovat obrazovku s instalací aktualizace.

Mezitím Seamless Updates provede stažení a instalaci na pozadí systému na neaktivním oddílu, zatímco aktivní oddíl stále běží, takže lidé mohou dál používat svůj telefon. Uživatelé pak potřebují restartovat svůj telefon, přičemž zařízení bez problémů zavede novou aktualizaci přepnutím na dříve neaktivní oddíl. Tato metoda aktualizace vyžaduje více úložného prostoru než konvenční proces aktualizace, a to kvůli použití dvou oddílů místo jednoho.

Existovala naděje, že Samsung přijme tento modernější proces aktualizace, protože Google zjevně nařizuje funkci, která je klíčová pro bezproblémové aktualizace. Zdá se však, že si na to u Samsungu budeme muset ještě chvíli počkat.

A jaký systém aktualizací preferujete vy? Já osobně ten konvenční, protože mám raději k dispozici více úložného prostoru.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno