Samsung s Galaxy S23 Ultra možná nezměnil nijak výrazně design, ale přinesl důležitá hardwarová vylepšení, která se dají využít k natáčení kvalitního videa.

Tato vylepšení přiměla slavného britského filmového režiséra Sira Ridleyho Scotta k natočení krátkého filmu s názvem „Behold“ právě na nejnovější vlajkové lodi Samsungu.

Rozdíl mezi chytrými telefony a videokamerami používanými k natáčení filmů v kino kvalitě je ve dne a v noci. Režisér Sir Ridley Scott, který je známý pro snímky jako Vetřelec z roku 1979, Prometheus z roku 2012 a další natočil krátký film o šikanovaném chlapci ze zchátralé čtvrti.

Když byl Sir Ridley Scott dotázán na použití Galaxy S23 Ultra k natáčení krátkého filmu, řekl, že to byla zajímavá výzva, protože místo velké kamery mělo nahradit kompaktní zařízení. Kameraman Flavio Labiano říká, že se zpočátku obával použití vlajkové lodi, ale jak si zvykal na prostředí, byl překvapen její všestranností. Řekl také, že schopnosti Galaxy S23 Ultra při natáčení videa na něj velmi zapůsobily spolu s jeho dynamickým rozsahem.

Sir Ridley Scott řekl, že jednou z hlavních výhod používání Galaxy S23 Ultra byla možnost natáčet v uzavřených prostorách s malými překážkami. U větších kamer musí být člověk při pohybu opatrnější, ale ne u něčeho tak malého, jako je smartphone. Prémiový telefon stále musí být namontován na stabilizátor, přičemž několik jednotek Galaxy S23 Ultra zachycuje různé scény, takže zážitek by byl víceméně podobný, protože doplňující vybavení zůstalo téměř stejné.

Je jisté, že smartfony jen tak nenahradí velké profesionální kamery, ale zdá se, že mohou být čím dál více využívány k natáčení krátkých klipů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno