Rychlost nabíjení na jakémkoli telefonu Android je důležitým aspektem. Nicméně jedna věc, která je vždy předmětem diskuse, je, jak rychlé rychlé nabíjení by mělo být.

Nedávný OnePlus 11 debutoval s rychlostí nabíjení 100 W a Galaxy S23 Ultra může dosáhnout až 45 W. Mysleli byste si, že tato čísla nejsou nijak vysoká, ale každý normální uživatel by byl více než spokojený s rychlostí nabíjení pouze 45 W. Realme rozhodně neuvažuje stejným způsobem, protože společnost právě představila telefon s rychlostí nabíjení 240 W.

Nejnovější Realme GT Neo 5 je telefon, který byl uveden na trh s 240W nabíjením. Z nějakého důvodu společnost také uvedla na trh další variantu s rychlostí nabíjení 150 W, ale stále si nejsme jisti, proč by někdo vyžadoval tak vysokou rychlost.

Normálně si před spaním nabíjím telefon, a než udělám svůj noční rituál, mám telefon dobitý a jsem připravený jít zpátky do postele. Někdy, když zapomenu, nabiju ho ráno, než vyrazím. Nikdy jsem neměl pocit, že potřebuji více než 45 W, a pamatujte si, že jsem právě začal používat 45W nabíječku, protože předtím jsem byl spokojený i s 25W.

Jistě, 240W rychlé nabíjení je působivé, ale více mě znepokojuje jeho vliv na životnost baterie. Samozřejmě, čím vyšší je rychlost nabíjení, tím více wattů projde baterií a nakonec začne baterii ničit. Jistě, Realme muselo zavést nějaká protiopatření, ale opět, 240 W je hodně energie.

V neposlední řadě vyvolává otázku, zda se v budoucnu dočkáme ještě vyšších rychlostí nabíjení, třeba 300 W? Myslíte si, že potřebujete nabíjet rychlostí 240 W?

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno