Qualcomm pořádá každoroční Snapdragon Summit v listopadu, ale společnost může mít se Snapdragonem 8 Gen 3 jiné plány.

Říka se, že Qualcomm představí svou další vlajkovou loď SoC někdy v říjnu namísto tradičního listopadu.

Může existovat několik důvodů, proč Revegnus na Twitteru uvedl, že Snapdragon 8 Gen 3 by mohl dorazit o celý měsíc dříve než oznámení Snapdragon 8 Gen 2. Za prvé, Qualcomm by mohl mít naplánované dvě verze, běžnou a Snapdragon 8 Gen 3 pro Galaxy exkluzivně vyrobený pro Samsung, který jej použije ve své řadě Galaxy S24 pro rok 2024.

Dřívější uvedení běžného Snapdragonu 8 Gen 3 znamená, že Qualcomm bude mít více času soustředit se na optimalizaci verze vyvinuté pro Samsung, a stejně jako Snapdragon 8 Gen 2 pro Galaxy bude pravděpodobně mít vyšší takt CPU a GPU. Qualcomm také možná vyřešil svůj problém s dodavatelským řetězcem přijetím přístupu duálního získávání zdrojů, kdy využívá TSMC i Samsung k hromadné výrobě SoC.

Ve vláknu na Twitteru však není potvrzeno, zda Qualcomm zůstane u TSMC nebo zahrne Samsung do mixu. Podle Revegnuse jsou zvěsti všude kolem, mluví se o zapojení TSMC jako výhradního dodavatele nebo Qualcommu na straně Samsungu. Prozatím neexistuje žádná potvrzená odpověď, takže si budeme muset počkat na pár aktualizací.

Snapdragon 8 Gen 3 již vypadá slibně, na základě několika předchozích informací. Pokud se Qualcomm rozhodne jej uvést na trh v říjnu, bude odhalen pouhý měsíc poté, co Apple oficiálně oznámí A17 Bionic, takže půjde o sakra očekávaný souboj mezi čipovými sadami smartphonů. Dřívější technický vzorek budoucího SoC od Qualcommu se chlubil jednojádrovým a vícejádrovým skóre, které decimuje A16 Bionic, s pověstí, že Snapdragon 8 Gen 3 by také spotřeboval o 20 procent méně energie než jeho předchůdce.

Verze běžící v příští řadě Galaxy S24 má údajně nejvyšší jednojádrové skóre vůbec, což naznačuje, že ani A17 Bionic by jej nedokázal překonat. Na druhou stranu nemá smysl něco propagovat, když jsme skutečné čipy neviděli v akci, takže s touto informací zacházejte velmi opatrně. Uvidíme, zda Qualcomm přistoupí k říjnovému odhalení, a pokud ano, dáme vám o tom vědět.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno