Možná byl zaznamenán jeden z největších úniků týkajících se iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, který odhaluje důkazy, že Apple se loučí se svým proprietárním Lightning portem ve prospěch USB-C.

Přiblížený obrázek portu USB-C nahrál na Twitter @URedditor s tím, že patří k iPhonu 15 Pro, což také znamená, že bude patřit většímu iPhonu 15 Pro Max. Okolí se nijak neliší od toho, co Apple používá na jiných produktech, protože na obou stranách šasi vidíme šrouby pentalobe a výřezy reproduktorů.

Tělo iPhone 15 Pro také vypadá jako kartáčovaný kovový povrch, což naznačuje, že Apple bude tíhnout k titanu z nerezové oceli, jak naznačovaly dřívější zprávy, zatímco iPhone 15 a iPhone 15 Plus si pravděpodobně zachovají hliníkovou konstrukci s keramickým štítem na přední straně. MacRumors také uvádí některé zajímavé informace, které nebyly zmíněny v tweetu @URedditor, což znamená, že Apple nahrazuje E75 Lightning Controller E85 Port Controller.

Podrobnosti o tomto ovladači nebyly zmíněny, ale je pravděpodobné, že umožní iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max podporovat přenos dat a optimální nabíjení pouze prostřednictvím certifikovaného příslušenství. O obou těchto modelech se říká, že podporují rychlosti přenosu dat Thunderbolt 3, takže je možné, že z tohoto důvodu je přítomen také řadič portu E85.

Jak EU nutí společnosti jako Apple, aby do roku 2024 přešly u všech produktů na USB-C , zdá se, že technologický gigant postupuje v tomto směru co nejrychleji. Nebudeme však překvapeni, když při použití neoficiálních kabelů uvidíme nějaký softwarový zámek, takže je třeba mít i tuto možnost na paměti. Kromě toho je čas přijmout, že budoucnost iPhonu je spjata s USB-C.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno