Rodinu Galaxy S23 je dnes konečně možné zakoupit ve všech zemích, kde je telefon dostupný. Jak se dalo očekávat, Galaxy S23 Ultra bude oblíbencem fanoušků díky zbrusu novému 200megapixelovému fotoaparátu, který má pořizovat lepší snímky.

Nyní společnost Samsung vždy kladla důraz na zážitek z fotoaparátu – jsem věrným uživatelem Samsungu od dob Galaxy S3 a fotoaparát byl vždy vynikající, zejména s příchodem Galaxy Note 9. Populární a často notoricky známý DxOMark si však myslí něco jiného.

DxOMark je nezávislý tester známý pro testování spousty zařízení, ale je notoricky známý pro své skóre fotoaparátů smartphonů. Skóre, které publikace uvádí, jsou známá tím, že rozdmýchávají spoustu vzrušených konverzací na různých fórech a nyní jsou zpět s Galaxy S23 Ultra a někteří uživatelé s tím nemusí zcela souhlasit.

Dobrá věc je, že DxOMark stále dokáže ocenit fotoaparát na novém Galaxy S23 Ultra a zdůrazňuje, jak zařízení poskytuje konzistentní výkon fotoaparátu ve všech funkcích, vynikající vykreslování fotografií s vysokou úrovní detailů, vynikající automatické ostření u videa i zvuku a silný výkon telezoomu na delší vzdálenosti.

Publikace však také hovoří o tom, jak fotoaparáty na Galaxy S23 Ultra trpí ztrátou detailů obrazu při fotografování za slabého osvětlení spolu se zpožděním závěrky a také nestabilitou expozice a ostřením při protisvětle.

Nahoře je shrnutí fotoaparátu Galaxy S23 Ultra; upřímně, klady určitě převažují nad zápory. Ale co celkové skóre fotoaparátu? Tady to začíná být trochu zajímavé, protože DxOMark udělil telefonu skóre 140/149, což zní docela dobře, ale díky tomu se telefon dostal na 10. místo v celosvětovém žebříčku a ultra prémiovém žebříčku.

Galaxy S23 Ultra se umístil na 10. místě s Google Pixel 7 a Vivo X90 Pro+. Zatímco na prvním místě je Huawei Mate 50 Pro, následovaný Google Pixel 7 Pro.

Zda věříte skóre DxOMark nebo ne, je čistě na vás. Přesto bych vám doporučil vyzkoušet si fotoaparát na nejnovějším telefonu na vlastní kůži a rozhodnout se, zda do takového telefonu jít nebo ne.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno