Světový mobilní kongres konající se v Barceloně odhalí navzdory faktu, že většina velkých odhalení chytrých telefonů nyní probíhá online, řadu zajímavých technologických novinek.

Zatímco Samsung a Apple byly kdysi v popředí inovací smartphonů, většina velkých a odvážných tahů v tomto odvětví se nyní odehrává převážně na Dálném východě. Značky jako Huawei, Xiaomi, Oppo a Vivo se nebojí nabízet bláznivé koncepty, jako je technologie ultrarychlého nabíjení, tenké skládací zařízení, kouzelné fotoaparáty a mnoho dalších. Dobrou zprávou je, že většina těchto inovací se nutně dostane i mimo Čínu, tedy i do Evropy.

OnePlus

OnePlus uvedl svou nejnovější vlajkovou loď teprve před pár týdny, ale pro fanoušky bláznivých konceptů telefonů je tu vzrušující zpráva. Společnost teasovala speciální „koncept“ verze OnePlus 11 s LED páskami na zadní straně. Design vypadá úchvatně, ale o specifikacích zařízení toho není moc známo, takže zůstaňte naladěni!

Xiaomi

Xiaomi již uvedlo svou řadu 13 v Číně a věříme, že společnost oznámí Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro oficiálně pro globální trh na letošním MWC v Barceloně. Tato zařízení vypadají velmi zajíémavě a tak doufáme, že také ochutnáme kouzlo 1palcového fotoaparátu.

Honor

Velmi očekávaný Honor Magic 5 by měl mít svůj oficiální debut právě během MWC 2023 a vlajková loď bude opět dostupná globálně a nejnovější úniky naznačují, že bude mít nejnovější procesor Snapdragon 8 Gen 2 a také štědré množství RAM na desce – 12 GB. Společnost podle nejnovější upoutávky také uvede svůj skládací Honor Magic Vs pro globální trh, takže více skládacích zařízení pro každého!

Huawei

Huawei byl ohledně svých plánů na letošní MWC dost skoupí a nejsme si úplně jisti, co očekávat. Možná se dočkáme nadcházející řady Huawei P60, kdo ví?

Oppo

 

Oppo se rozhodlo oznámit svého zabijáka Galaxy Z Flip s Oppo Find N2 Flip. Společnost má na letošní MWC naplánovaných několik akcí, takže se mohou objevit nějaké další dobroty.

vivo

Vivo je další značka se silným zaměřením na skládací telefony. Očekáváme, že k oficiálnímu odhalení další skládací vlajkové lodi společnosti dojde během letošního MWC. Vivo X Fold 2 je považován za první skládací zařízení s procesorem Snapdragon 8 Gen 2 a podporou 120W rychlého nabíjení.

Realme

Když už mluvíme o nabíjení, je tu Realme GT Neo 5, který podporuje až 240W kabelové nabíjení. Telefon byl již představen v Číně a svou 4 600 mAh baterii dokáže nabít za méně než 10 minut! Očekáváme globální spuštění právě v Barceloně a budeme se těšit na testování.

Nokia

Nokia se také rozhodla předběhnout plán a oficiálně odhalila trojici cenově dostupných telefonů se silným zaměřením na opravitelnost. Nokia G22 je navržena tak, aby uživatelům umožnila rychle opravit nejběžnější problémy, se kterými se uživatelé na smartphonu setkávají – výměnu baterie nebo prasklý displej.

AI, aplikace a satelitní technologie

V tento okamžik je těžké nemyslet na umělou inteligenci jako ChatGPT a to se pochopitelně promítne také do MWC 2023.  Očekávejte, že uvidíte spoustu ukázek umělé inteligence běžících na chytrých telefonech, jak jsme již viděli v testu Stable Diffusion společnosti Qualcomm v Galaxy S23.

Apple se nyní vyhýbá Mobile World Congress – i když tomu tak nebylo vždy – ale Google se obvykle snaží propagovat Android a podporovat své partnery.

6G a sítě

Na Mobile World Congress se toho děje hodně, co není pro skromné ​​spotřebitele příliš vzrušující – nabídky dodavatelského řetězce, upgrady infrastruktury a tak dále, ale to, co to na našem konci znamená, je doufejme levnější technologie a vyšší rychlosti. O 6G jsme toho zatím moc neslyšeli, ale to se možná na MWC 2023 změní.

MWC nemusí být v tomto roce tak ohromující jako dříve, ale i tak se můžeme těšit na některé vzrušující mobilní technologie, které jsou připraveny opustit Čínu a rozšířit se po celém světě.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno