Řada Samsung Galaxy S23 byla vydána teprve nedávno a již bylo nahlášeno několik problémů.

Nejnovější hlášení hovoří o tom, že mnoho  uživatelů Galaxy S23 Ultra informují, že se jejich zařízení nepřipojí k internetu pomocí WiFi.

Podle několika vláken na fórech Reddit a Samsung Community má Galaxy S23 Ultra problémy s připojením k WiFi. Vypadá to, že se telefon připojí k WiFi bez přístupu k internetu. V případě, že se připojí, připojení netrvá dlouho. Většina uživatelů tvrdí, že Galaxy S23 Ultra je jediné zařízení, které má tento problém, a ostatní zařízení v jejich domácnosti fungují dobře.

Takže jsme si s manželkou koupili S23 Ultra. Já mám Black, ona má Purple, oba odemčené. Máme gigabitový internet s wifi 6 routerem (TP-Link AX11000). Telefon se k wifi připojil, ale nepropouštěl žádný internet. To se děje den co den od doby, co jsme je v únoru zakoupili. Telefon mé ženy tímto problémem netrpí, ale můj ano a to dokonce i po nedávné aktualizaci. Přikláním se k tomu, že se jedná o hardwarový problém s wifi přijímačem v mém telefonu.

Převládá teorie, že tento problém nastává pouze v případě, že máte WiFi 6 router. WiFi 6 nebo 802.11ax je nová generace bezdrátové technologie a je samozřejmé, že ne každý má WiFi 6 router. Mnoho z nich má stále starší standardní směrovače, zatímco někteří uživatelé mají směrovače s novější technologií WiFi 6E.

S podezřením, že to má něco s protokolem WiFi 6, jsem vyměnil zpět na svůj starý router WiFi 5. Telefon od té doby udržuje připojení po dobu více než 24 hodin, kdy předtím během hodiny nebo dvou přerušilo připojení WiFi 6.“ – Uživatel Reddit -avenged-

Zakázání WiFI 6 a šifrovacího protokolu WPA3 problém u některých uživatelů vyřešilo. Obnovení továrního nastavení také vyřešilo problém pro některé majitele Galaxy S23 Ultra. Jeden uživatel navrhl zakázat náhodnou MAC adresu a přejít na MAC telefonu.

Samsung si je zjevně vědom problému a pracuje na opravě. Zástupce společnosti Samsung informoval, že příští aktualizace tento problém vyřeší.

Autor Android Central Andrew Myrick říká, že se s problémem setkal na svém Galaxy S23 Ultra a že aktualizace z února 2023 situaci do určité míry zlepšila.

Není přesně jasné, kolik kusů má tento problém, ale počet se nezdá být malý, přičemž někteří uživatelé říkají, že problém viděli na více kusech.

Nové telefony často obsahují chyby, takže nejde o nic neobvyklého a je nepravděpodobné, že by to mohlo zabránit tomu, aby se Galaxy S23 Ultra stal jedním z nejlepších telefonů roku.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno