Dceřiná společnost Xiaomi Redmi právě předvedla něco bláznivého, co rozhodně posouvá hranice, pokud jde o technologii nabíjení baterií.

Pokud jste někdy měli pocit, že se váš telefon nabíjí velmi pomalu, možná budete chtít sledovat, co mohou dokázat zařízení Redmi, protože společnost oznámila 300W rychlé nabíjení, které slibuje, že telefon zcela nabije za 5 minut.

V demonstračním videu společnost představuje telefon Redmi Note 12 Discovery s vlastní 4 100mAh baterií, která se nabije za méně než 5 minut. Zatímco rychlosti nabíjení ve skutečnosti nikdy nedosáhly 300 W, což je možná teoretické maximum průlomové technologie Redmi, zařízení se chvíli nabíjí více než 260 W, než klesne na „pomalejší“ rychlost pod 200W.

Nabíjecí adaptér zodpovědný za působivý výkon je dvojitý GaN, takže si zachovává svou kompaktní velikost i přes své ohromující schopnosti nabíjení. Údajně je v tomto více než 50 bezpečnostních ochran, přesto si nejsme zcela jisti tím, že by tato ohromující rychlost nabíjení nijak neovlivnila životnost baterie v dlouhodobém horizontu. Rychlé nabíjení je obvykle spojeno s velkým množstvím tepla a teplo je snadno největším nepřítelem chemikálií uvnitř baterie. 

I když je tato technologie působivá, mohla by nyní velmi dobře zůstat důkazem konceptu, protože Redmi si není jisté tím, kdy bychom mohli vidět telefony s takto rychlým nabíjením na trhu.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno