Miliony lidí z nějakého důvodu stále používají dlouho odepisovaný prohlížeč Internet Explorer, ale měli by s tím co nejrychleji přestat.

Notoricky známý exploit-as-a-service RIG Exploit Kit, zaměřený uživatele využívající starší zranitelný prohlížeč, je stále velmi silný, jak varovali odborníci.

Podle zprávy podle bezpečnostní výzkumné firmy Prodaft se instalace sady pokouší o přibližně 2 000 průniků denně a daří se to ve 30 % případů, což umožňuje šířit infostealery a další formy malwaru mezi uživatele ve více než 207 zemích.

Navzdory varování před nárůstem kybernetické kriminality v roce 2022 ve zprávě Microsoft Digital Defense Report a RIG je známo, že také distribuuje ransomware, miliony uživatelů (většinou v podnicích) prostě nepřestanou používat Průzkumníka Windows, zjevně bez ohledu na ochranu osobních i firemních údajů.

Internet Exporer je zastaralým prohlížečem přibližně od roku 2015, kdy byl do vývoje uveden Microsoft Edge založený na Chromiu, a od srpna 2021 byl Internet Explorer zcela odepsán.

A v únoru 2023 Microsoft oznámil, že ve svých nejnovějších systémech tento prohlížeč zcela odstraní a nahradí právě Microsoft Edge.

Pokud stále pracujete na starších strojích s Windows 7 a 8, potom je pro vás nejlepší variantou přejít na prohlížeč Chrome.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno