Ve skutečnosti to není tak velký problém, ale pokud máte iPhone a klepnete na své šestimístné číslo PIN (nebo heslo), zařízení se odemkne, jakmile klepnete na poslední číslici. 

Vyzkoušejte to se svým telefonem Android (s výjimkou zařízení Samsung používajících One UI, ale o tom budeme diskutovat za chvíli) a po stisknutí poslední číslice musíte ještě potvrdit klávesou Enter.
Podle XDA to může Android 14 změnit automatickým potvrzením správně zadaných čísel PINu. Tato funkce bude fungovat pouze v případě, že vaše číslo PIN bude mít alespoň šest čísel místo čtyř čísel. Proč? Protože šestimístný PIN je bezpečnější než čtyřmístný PIN.
Zajímavé je, že společnost Samsung tuto funkci již dávno zakomponovala do svého rozhraní One UI a automatické potvrzení zadání kódu PIN, funguje se čtyřmi nebo šestimístnými kódy PIN. Pokud používáte tuto funkci s rozhraním One UI na vašem telefonu Galaxy, z důvodu vlastní ochrany, tak se jen ujistěte, že jste zvolili kombinaci šestičísel PIN a ne jen 1-2-3-4-5-6.
XDA procházel nedávno vydaným Android 14 Developer Preview 2 a při nastavování nového PIN byl spatřen nový přepínač „automaticky potvrdit správný PIN“, i když se nezdálo být funkční, popis pod přepínačem potvrdil, co funkce dělá. „Odemknout automaticky, pokud zadáte správný PIN o 6 nebo více číslicích. Je to o něco méně bezpečné než potvrzování klepnutím na Enter.“ Přepínač se nezobrazí, pokud je váš PIN kratší než šest čísel.
Vzhledem k tomu, že se tato funkce na Androidu 14 DP2 ve výchozím nastavení nezobrazuje, je možné, že se Google může rozhodnout přepnout automatické potvrzení správného PIN před vydáním stabilní verze Androidu 14. Stabilní a finální verze Androidu 14 by mohla přijít v srpnu. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno