Není neobvyklé, že nové smartphony mají problémy, ale většinou se jedná o softwarové chyby. To se bohužel nezdá být případem Samsungu Galaxy S23 a S23 Plus. 

Zdá se, že telefony mají vadnou hlavní čočku, což má za následek rozmazané snímky.
Mnoho uživatelů Galaxy S23 a S23 Plus tvrdí, že si na snímcích pořízených z telefonů všimli rozmazání ve tvaru banánu nebo prstenu. V zásadě se některé části snímků zdají rozmazané a neostré.
To je nejvíce patrné na obrázcích s textem, i když to neznamená, že ostatní obrázky jsou vůči tomuto problému imunní. Pokud si na kvalitu obrazu příliš nedáte záležet, možná si těchto problémů nevšimnete, ale pokud se podíváte pozorně, některé části snímků jsou rozhodně rozmazané a nejsou tak ostré jako jejich ostatní části.
Tento problém se poprvé objevil na německých technologických fórech a počet stížností roste. RedditXDA fóra a blog komunity Samsung  jsou plné příspěvků o tomto problému.
Notebookcheck říká, že jejich Galaxy S23 Plus má také tento problém. Snímky byly také rozmazané v režimu RAW, který umožňuje přístup k nekomprimovaným obrazovým datům přímo ze snímače, což je vedlo k závěru, že se nejedná o softwarový problém. 
Lidé ze SamMobile říkají, že dokázali replikovat problém na svých jednotkách Galaxy S23 a S23 Plus, ale problémy měly pouze s obrázky textu a dokumentů.
Zdá se, že většina postižených kusů byla vyrobena ve Vietnamu, kde se vyrábí většina telefonů Samsung, ale problém mají také některé indické a jihokorejské jednotky.
Někteří majitelé Galaxy S22 loni uvedli, že obrázky, které telefon vytvářel, byly na okrajích rozmazané, ale tento problém byl opravitelný v nastavení a neovlivnil významný počet uživatelů.
Vypadá to, že s objektivem na 50MP primární jednotce není něco v pořádku. Buď je nekvalitní, nebo mírně nakloněný. Samsung se k problému zatím nevyjádřil, a pokud se ukáže, že se jedná o hardwarovou vadu, mohou si dotčení uživatelé nechat vyměnit modul fotoaparátu. Samsung prý připravuje velkou aktualizaci fotoaparátu pro řadu Galaxy S23, takže existuje lehká naděje, že bude problém vyřešen.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno