OpenAI včera zveřejnilo blogový příspěvek, v němž vysvětluje, proč muselo 20. března odstranit svého konverzačního AI chatbota ChatGPT. 

Na vině je chyba související s open-source knihovnou, která uživatelům umožňovala vidět do historie jiného aktivního uživatele. První zpráva nové konverzace se také mohla zobrazit v historii chatu někoho jiného, ​​pokud oba uživatelé používali chatbota současně.
Ale ještě děsivější je, že OpenAI připouští, že stejná chyba může být zodpovědná za únik informací souvisejících s platbami pro omezený počet uživatelů ChatGPT, kteří používali platformu v určitém časovém období. Než OpenAI minulé pondělí na několik hodin přepnul ChatGPT do režimu offline, protože někteří předplatitelé mohli vidět jméno a příjmení jiného aktivního uživatele, e-mailovou adresu, adresu plátce, poslední čtyři číslice čísla kreditní karty a datum vypršení platnosti kreditní karty. Chyba naštěstí neumožnila únik kompletních čísel kreditních karet.

1,2 % předplatitelů ChatGPT Plus aktivních během 9hodinového okna bylo ohroženo únikem informací o jejich kreditní kartě

Pouze 1,2 % předplatitelů ChatGPT Plus aktivních během devítihodinového okna odhalilo tyto platební údaje. Open AI píše: „Věříme, že počet uživatelů, jejichž data byla skutečně odhalena někomu jinému, je extrémně nízký.“ Pro přístup k výše uvedeným osobním údajům by někdo musel otevřít e-mail s potvrzením předplatného odeslaný v pondělí 20. března mezi 10:00 a 19:00 hodinou našeho času.

ChatGPT Plus je prémiová služba, která stojí 20 $ měsíčně slibující přístup k Chatbotu i ve špičce. Poskytuje také rychlejší výsledky a prioritní přístup ke zlepšením a novým funkcím.
Kvůli chybě některé z těchto e-mailů odešly nesprávným odběratelům a obsahovaly poslední čtyři číslice čísla kreditní karty jiného uživatele. Malý počet takových e-mailů mohl být odeslán před 20. březnem, ale společnost to ještě musí potvrdit.
Ti, kterých se chyba dotkla, byli upozorněni a chyba byla opravena
Dalším způsobem, jak získat platební údaje někoho jiného, ​​bylo kliknout na „Můj účet“ a poté na „Spravovat mé předplatné“ na ChatGPT mezi 10:00 a 19:00 hodinou v pondělí 20. března. V tomto okně bylo možné zobrazit jméno, e-mailovou adresu, platební adresu, poslední čtyři číslice čísla kreditní karty a datum vypršení platnosti kreditní karty. To také mohlo být k dispozici před 20. březnem, ačkoli OpenAI to nemohlo potvrdit.
Dobrou zprávou je, že chyba byla opravena a služba obnovena. OpenAI říká, že se dostala do kontaktu s uživateli, kterých se to mohlo týkat, a řekla jim, že jejich platební údaje mohly být odhaleny. Společnost tvrdí, že je přesvědčena, že osobní údaje patřící uživatelům nepředstavují žádné „přetrvávající riziko“.
Společnost dodává, že „Všichni v OpenAI se zavázali chránit soukromí našich uživatelů a udržovat jejich data v bezpečí. Je to odpovědnost, kterou bereme neuvěřitelně vážně. Tento týden jsme bohužel tento závazek nesplnili a očekávání našich uživatelů jsme nesplnili. Omlouváme se opět našim uživatelům a celé komunitě ChatGPT a budeme pilně pracovat na obnovení důvěry.
Zastaví problém, jako je tento, dynamiku ChatGPT? Je příliš brzy na to říkat, zda ano nebo ne, ale a s největší pravděpodobností to nijak nemění dlouhodobou vizi, kterou má OpenAI s ChatGPT.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno