Vivo, jedna ze značek smartphonů pod záštitou čínské BBK Electronics, vydala svůj první skládací telefon loni v dubnu, když byl uveden na trh Vivo X Fold. Vivo X Fold+ byl vydán v září s vylepšenou čipovou sadou (Snapdragon 8+ Gen 1 nahradil Snapdragon 8 Gen 1), o něco větší baterií a vyšší rychlostí kabelového nabíjení.

Společnost údajně pracuje na X Fold 2, který by mohl být poháněn SoC Snapdragon 8 Gen 2 a měl by mít 120 W kabelové nabíjení.

Nyní, stejně jako stájový kolega Oppo (také pod záštitou BBK), se mluví o tom, že Vivo přidá do své skládací řady véčkovou variantu. Oppo vydalo skládací Find N v prosinci 2021 a o rok později vydalo pokračování Find N2 spolu s Find N2 Flip. SnoopyTech zveřejnil tweet, v němž uvedl, že Vivo X Flip ponese modelové číslo V2256A. SnoopyTech dále uvádí, že zařízení obdrželo certifikaci Google Play a k jeho odhalení by mohlo dojít již brzy.

Protože Oppo a Vivo mají stejnou mateřskou společnost, existuje šance, že Vivo X Flip by mohl sdílet některé specifikace a funkce s Oppo Find N2 Flip. Ten se odklopí a odhalí 6,8palcový AMOLED displej s rozlišením 1080 x 2520 (FHD+) a obnovovací frekvencí 120 Hz. Véčko Oppo je poháněno MediaTek Dimensity 9000+ SoC a obsahuje 8 GB RAM s 256 GB úložiště.

Pole fotoaparátů zahrnuje 50MP zadní primární fotoaparát spolu s 8MP ultraširokoúhlým fotoaparátem a je zde 32MP přední fotoaparát pro selfie a videohovory. Baterie s kapacitou 4 300 mAh (která se nabíjí 44 W) udržuje světla zapnutá. Pro srovnání, baterie Galaxy Z Flip 4 má 3700 mAh.
Neexistuje žádná záruka, že se Vivo uchýlí ke zkopírování specifikací a funkcí Oppo Find N2 Flip, ale vypadá to jako skvělá možnost pro úsporu času na vývoj. Pamatujte, že OnePlus je také značka BBK a některé funkce Oppo se objevily na telefonech OnePlus v průběhu let.
Samsung Galaxy Z Flip 3 a Galaxy Z Flip 4 byly nejprodávanějšími skládacími zařízeními v roce 2021 a 2022. Véčka přinášejí do světa mobilních zařízení trochu nostalgie.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno