Podle The Elec pochází displej pro nadcházející Pixel Fold od Samsung Display. 

Zpráva tvrdí, že první skládací Pixel bude mít sadu zobrazovacích materiálů M13 od Samsungu. Pokud se to ukáže jako pravda, Pixel Fold bude první, kdo tuto technologii využije. Samsung překvapivě plánuje zůstat u sady materiálů displeje M12 pro Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5. Jedná se o stejný materiál jako u Galaxy Z Fold 4 a Apple jej bude používat na všech čtyřech modelech iPhone 15.
Letošní řada iPhone 14 používá M11 i M12, přičemž první se nachází na displejích modelů bez Pro a druhá se používá na dražších jednotkách iPhone 14 Pro. Zpráva v The Elec nezmiňuje, v čem je M13 lepší než M12, ale má se za to, že jde o upgrade. Jak poznamenal Patently Apple , „Sada materiálů OLED se skládá z vrstvy emitující světlo a společné vrstvy, jako je dopant (tělo emitující světlo), hostitel (vrstva emitující světlo) a prime (pomocná vrstva) jednotlivých pixelů. červené (R), zelené (G) a modré (B).“
Zdroj: Oneleaks
Samsung údajně pracuje na zobrazovacích materiálech M14, které budou použity pro příští rok na řadu iPhone 16. Apple použil stejnou sadu materiálů OLED jako u telefonů Samsung Galaxy počínaje řadou iPhone 11 již v roce 2019. První dva modely iPhonu s OLED panely, série iPhone X a iPhone XS, používaly vlastní sadu materiálů LT společnosti Apple.
Pixel Fold by měl mít 5,8palcový externí displej s rozlišením 1080 x 1900. Interní „displej velikosti tabletu“ by mohl měřit 7,6 palce s rozlišením 1840 × 2208 a možná i 120Hz obnovovací frekvencí. Na rozdíl od displeje orientovaného na výšku, který se nachází uvnitř Galaxy Z Fold 4, bude obrazovka Pixel Fold více orientována na šířku. Zařízení bude poháněno stejnou čipovou sadou Galaxy Tensor 2, která aktuálně pohání Pixel 7 a Pixel 7 Pro.
Pixel Fold by mohl být představen na vývojářské konferenci Google I/O, která se bude konat 10. května. Zařízení by pak mělo být uvedeno na trh během druhé poloviny tohoto roku a jeden tipér má za to, že telefon se bude prodávat za cenu v rozmezí 1 300 až 1 500 USD, což by jej činilo o stovky dolarů levnějším je než Galaxy Z Fold 4.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno