Společnost Asus právě oznámila svou nejnovější vlajkovou loď herních telefonů během virtuálního představení For These Who Dare – Asus ROG Phone 7 a Asus ROG Phone 7 Ultimate. 

Oba telefony mají mírně odlišný vzhled od svých předchůdců a zcela nové komponenty. Od nových řešení odvodu tepla až po lepší ponoření díky kvalitnějším reproduktorům, pojďme se podívat, co přesně je nového u těchto dvou mobilních herních bestií!

Základní specifikace

Hraní je to, o čem je řada ROG Phone 7, a existuje celá řada vylepšení, která Asus zahrnul do této nové generace, aby byla ještě schopnější než řada ROG Phone 6. Nejviditelnějším vylepšením je samozřejmě nový 3,2 GHz Snapdragon 8 Gen 2, který je o 15 % rychlejší a o 15 % energeticky účinnější než předchozí generace. Vlajková loď čipsetu je dokonale spárována s 16 GB 8 533 Mb/s LPDDR5X RAM a 512 GB úložištěm UFS 4.0, což je dvakrát rychlejší než UFS 3.0. Pokud neumíte číst geek, znamená to, že řada ROG Phone 7 má to nejnovější a nejlepší.

 

 

Zdroj: Asus

Energetická účinnost

Pokud by jediným vylepšením byla nová čipová sada, RAM a úložiště, řada Rog Phone 7 by se od ostatních špičkových telefonů s Androidem jen málo odlišovala. Naštěstí je v těchto herních telefonech mnohem víc.

Jedním z příkladů je nový design parní komory s rychlým cyklem, který zvyšuje účinnost odvodu tepla až o 168 %, což umožňuje řadě ROG Phone 7 hrát hry na maximální kapacitu po delší dobu. Telefon využívá tohoto chladicího mechanismu při běžných herních relacích a tepelnou směs na jedné straně CPU při kratších, aby se snížilo škrcení výkonu.

Pro delší hraní je tu však AeroActive Cooler 7. Jedná se o příslušenství pro řadu ROG Phone 7, které pomáhá aktivně chladit telefon pomocí AI (umělá inteligence). Připevňuje se na zadní stranu a má ventilátor, který je umístěn přesně nad modulem CPU. Oproti předchozí verzi má ventilátor nyní více lopatek a vestavěný termoelektrický Peltierův chladič, o kterém Asus tvrdí, že pomáhá efektivněji chladit přední a zadní stranu zařízení.

Zdroj: Asus

Speciální herní software a hardware

Kromě nejnovějšího hardwaru přichází řada ROG Phone 7 také s některými dalšími výhodami, díky nimž je hraní her příjemnější. To zahrnuje podporu pro Qualcomm FastConnect 7800, který umožňuje 320 MHz kanály a provoz Multi-Link, nebo jinými slovy mnohem stabilnější připojení při hraní online her. Oba telefony také podporují Snapdragon Elite Gaming, což znamená, že mohou zobrazovat hardwarově akcelerovaný ray tracing v reálném čase ve hrách, které jej podporují, díky čemuž je obraz mnohem realističtější a pohlcující. Nemůžeme také zapomenout zmínit ultrazvukové ovládání AirTrigger, které podporuje širokou škálu gest jako Dual Action, Press and Lift a Gyroskop Aiming. K dispozici je také 10 ovládacích prvků pohybu a lineární motor v ose X, který poskytuje výkonnou haptickou zpětnou vazbu.

Displej a zvuk

Herní telefon musí být dobrý v mnoha věcech a ponoření je na vrchol seznamu. Dvě nejdůležitější části telefonu jsou v tomto ohledu displej a kvalita zvuku.

Asus přidal 165 Hz Samsung AMOLED displej se vzorkovací frekvencí 720 Hz. Společnost také tvrdí, že tento panel má k tomu všemu neuvěřitelnou přesnost barev. Navíc se nyní maximální jas zvýšil na 1 500 nitů, takže je snazší hrát za jasnějších podmínek. Ale buďme upřímní, jak často se hráči ocitnou v jasných podmínkách? Možná na cestách na zadním sedadle auta?

Reproduktory byly také vylepšeny, aby produkovaly o 50 % účinnější hlasitost než dříve. Skutečný herní měnič zde však Asus tvrdí, že spočívá v příslušenství chladiče AeroActive 7, které zvyšuje hlasitost basů o 77 % a vytváří zvuk 2.1 ve hrách nebo filmech, když je připojen.

Řada ASUS ROG Phone 7 bude k dispozici pro předobjednávku od 13. dubna s cenou od 25.990,- za verzi 12GB/256GB, 29.990,- za 16GB/512GB a 34.990,- za ROG Phone 7 Ultimate 16GB/512GB.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno