Žádná společnost není nikde na věky a po letech nadvlády Googlu se Bing od Microsoftu začíná jevit jako skutečná konkurence.

Integrace umělé inteligence ChatGPT do Bingu jej učinila chytřejším než kdy dříve a někteří, včetně společnosti Samsung, si myslí, že je čas nahradit Google Search právě Bingem.

Google se v březnu doslechl, že Samsung podle The New York Times přemýšlí o tom, že by Bing učinil výchozím vyhledávačem na svých zařízeních Galaxy. V současné době je Google výchozím vyhledávačem na chytrých telefonech a tabletech iPhone a Samsung Galaxy.

Zaměstnanci společnosti byli šokováni, když se dozvěděli o rozhodnutí Samsungu a vstoupili do panického režimu. Koneckonců, smlouva Googlu se Samsungem mu vynáší odhadované roční příjmy 3 miliardy dolarů. A pokud Samsung půjde touto cestou, Apple by mohl být velmi dobře další velkou společností a tím by Goole mohl přijít o roční příjmy v hodnotě 20 miliard dolarů.

Google zjevně vyhlásil červený kód kvůli hrozbě ze strany AI konkurentů, jako je výrobce ChatGPT OpenAI. Po více než 20 letech kralování vyhledávacímu byznysu má Google pocit, že jeho dominance se vytrácí. Reagovala tím, že urychlila práci na vlastních AI technologiích.

Společnost rozšiřuje současný vyhledávač o nové AI funkce a chce také vytvořit nový vyhledávač založený na AI, jak tvrdí NYT. Nový vyhledávač by nabídl personalizovanější zážitek než ten stávající, protože by se snažil předvídat potřeby uživatelů.

Smlouva mezi Googlem a Samsungem je v jednání

Samsung je světovou jedničkou mezi výrobci smartphonů a v loňském roce prodal 259 milionů kusů zařízení. Na telefonech a tabletech jihokorejského giganta běží operační systém Android od Googlu, takže zaměstnanci byli pochopitelně v šoku, že Samsung chce po 12 letech přejít na jiný vyhledávač.
Nelze s jistotou říci, že zaměření Microsoftu na AI stojí za rozhodnutím Samsungu přejít na Bing, ale to se v Google předpokládalo. Smlouva mezi těmito dvěma je v jednání a je pravděpodobné, že Samsung zatím zůstane u Googlu.
Google touží po udržení Samsungu a zjevně požádal zaměstnance, aby „pomohli dát dohromady materiál pro prezentaci Samsungu“.
Mluvčí Google řekl NYT, že výrobci telefonů Android mohou volně přebírat technologie od různých společností.
Google na umělé inteligenci pracuje roky, ale ještě ji plně nepřijal, protože ne vždy produkuje správné a neutrální reakce. Společnost vydala svého vlastního chatbota s názvem Bard v únoru, ale nebyl přijat tak dobře jako ChatGPT.
Google je podle dnešní zprávy posedlý modernizací svých vyhledávačů, ale nemá jasnou časovou osu, kdy bude nová technologie uvedena na trh. Přestože je Bard bez reklam, nový vyhledávač společnosti to pravděpodobně nebude. Koneckonců, vyhledávací byznys je pro Google živnou půdou. V roce 2022 měl hodnotu 162 miliard dolarů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno