Starší uživatelé Twitteru dnes čeká nemilé probuzení, protože společnost plní svůj slib, že odstraní kýžené modré zaškrtnutí ze starších ověřených účtů, které nejsou přihlášeny k odběru Twitter Blue.

Původně se tak mělo stát začátkem měsíce, ale plány byly zřejmě odloženy.

Společnost to oznámila včera prostřednictvím tweetu a potvrdila, že dnes bude den, kdy proces začne. Již nyní můžete vidět, že mnoho celebrit a významných účtů na Twitteru již nemá modré zaškrtnutí.

To znamená, že existují i ​​jiné starší ověřené účty, jako je například účet slavného autora Stephena Kinga, u kterých se stále zobrazuje zaškrtnutí s popisem, který uvádí, že účet je ověřen kvůli předplatnému Twitter Blue, i když žádné předplatné ve skutečnosti neexistuje podle autora. Není jasné, zda se jedná o chybu, protože společnost pokračuje v čištění modrých fajivek.

Uživatelé, kteří si chtějí ponechat nebo získat ověřené modré zaškrtnutí, budou muset zaplatit poplatek za přístup k prémiové službě platformy Twitter Blue. Tento krok by mohl potenciálně vytvořit předěl mezi platícími a neplatícími uživateli, přičemž ti první získají exkluzivní výhody. Někteří uživatelé však vyjádřili obavy, že by to mohlo vést k přehlížení příspěvků neplatících uživatelů na platformě. Navzdory skutečnosti, že obchodní a vládní organizace jsou stále způsobilé žádat o ověřený status, je důležité uznat, že konečná rozhodovací pravomoc leží v rukou Elona Muska. V poslední době Musk začal označovat redakce jako BBC a NPR jako kompromitované propagandistické zdroje, což vyvolalo obavy z jeho nepředvídatelného chování.

Vztah Elona Muska s novináři byl také plný napětí a jeho nedávné rozhodnutí odstranit ověřování lze považovat za odvetný krok proti těm, kteří kritizují jeho obchodní aktivity. Tento krok byl některými považován za záměrný pokus podkopat a zdiskreditovat ty, kteří zpochybňují miliardářovi kroky.
V minulosti měla implementace placeného ověřování na Twitteru katastrofální následky, o čemž svědčí příliv případů předstírání identity. Nyní, když však uplynul nějaký čas se teprve uvidí, jak tato nejnovější změna ovlivní platformu a její uživatele.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno