I když je nepravděpodobné, že by Google dokázal převést současné nadšení z nadcházející první generace Pixel Fold do působivých prodejních čísel, nelze absolutně popřít, že toto je zdaleka nejočekávanější nové skládací zařízení, které má dorazit na trh.

Ano, očekávanější než Galaxy Z Fold 5 a Z Flip 5, i když je to samozřejmě především proto, že další velká akce Unpacked společnosti Samsung je s největší pravděpodobností ještě několik měsíců vzdálená.
Podle nejnovějších informací od Jona Prossera z Front Page Tech, které má z vnitřního zdroje, by mezitím mohl být důkladně uniklý Pixel Fold nějakým způsobem oficiálně odhalen již tuto středu 26. dubna. Úplné oznámení a zahájení předobjednávek pak bude údajně následovat 10. května, přičemž skutečná dostupnost bude 27. června.
Než se tak ale stane, další relativně uznávaný tipér sdílel se svými followery na Twitteru možnou tabulku specifikací Pixel Fold, která zdánlivě potvrzuje mnoho klíčových detailů odhalených Prosserem (a dalšími zdroji) a přidává několik dříve neznámých drobností.

Předpokládané specifikace:

  • 7,6palcový primární AMOLED displej s rozlišením QXGA+ a obnovovací frekvencí 120 Hz
  • 5,8palcová sekundární obrazovka AMOLED s rozlišením HD+ a obnovovací frekvencí 120 Hz
  • Google Tensor G2 SoC
  • 12 GB RAM
  • možnosti úložiště 256/512 GB
  • 48MP OIS + 10,8MP ultraširokoúhlý + 10,8MP teleobjektiv zadní kamerový systém
  • 8MP vnitřní fotoaparát
  • 9,5MP selfie fotoaparát
  • software Android 13;
  • Baterie 4 500 mAh s podporou nabíjení 23 W

Nevíme jak vy, ale mi tedy nejsme ze specifikací nijak na větvi. Většina informací je z velké části v souladu s předchozími očekáváními. Google chce aby jeho zařízení vydrželo 24 hodin v provozu a až 72 hodin v režimu „extrémní úspory baterie“, což je s 4 500mAh článkem velmi sebevědomé.

Dalším relativně uspokojivým detailem je „HD+“ rozlišení „vnějšího“ displeje Pixel Fold, což představuje mírný pokles oproti 2 092 x 1 080 pixelů. Pro srovnání sekundární obrazovka Z Fold 4 samozřejmě technicky také spadá do kategorie HD+ s rozlišením 2316 x 904 pixelů.

Posledním faktorem pro to, zda se Pixel Fold stane populárním je cena. Tipéři předpokládají, že Google zařízení bude při startu prodávat za 1 799,99 $. Očekává se, že Google také nabídne prvním uživatelům jako bonus zdarma hodinky Pixel Watch.

Již nyní lze s jistotou říci, že Pixel Fold rozšíří seznam špičkových skládacích zařízení, která si budete moci v roce 2023 zakoupit.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno