Jak se říká, že Samsung přejde na lepší technologii baterií, kolují nové informace, které tvrdí, že řada Galaxy S24 by mohla zaznamenat nárůst kapacity o 10 procent.

Největší baterie, kterou kdy Samsung ve svých vlajkových lodích použil, je 5 000mAh článek, přičemž Galaxy S23 Ultra je nejnovější model s touto kapacitou. Nakonec se korejský gigant bude muset více zaměřit na používání energeticky účinných komponent od obrazovek LTPO, úložiště s nízkou spotřebou energie a paměti a lepší systém na čipu. Podle ITHome již nebude kapacita baterie omezovat díky posunu Samsungu ke „skládanému“ designu.

Včera uživatel Twitteru Revegnus hovořil o plánech Samsungu přejít na technologii „stohovatelné“ baterie, která by byla lepší než současná se systémem „navíjení“, které společnost používá. Taková baterie, pokud by se nacházela v řadě Galaxy S24, by také zabránila otoku, což je něco, čemu se dříve uvedené smartphony Samsungu z nějakého důvodu nemohou vyhnout. Také, pokud budeme sledovat informaci, 10procentní nárůst by znamenal, že příští rok bude mít Galaxy S24 Ultra baterii o kapacitě 5 500 mAh.

Za předpokladu, že Samsung uvede na trh Galaxy S24 Plus, měl by mít 5 170 mAh článek, zatímco základní model by byl vybaven 4 290 mAh baterií. Nejlepší na přechodu na technologii „skládaných“ baterií je, že Samsung nebude muset měnit tloušťku svých vlajkových modelů smartphonů, protože ke zvýšení kapacity by mohlo dojít bez této nevýhody. Přestože bychom rádi viděli tuto technologii v akci, je třeba prodiskutovat několik nevýhod.

Za prvé, vývoj „stohovatelných“ baterií vyžaduje značné investice do nákupu nového vybavení, které bude zjevně nutné nasadit v jiném zařízení. Nízké produkční výnosy jsou také jednou z překážek, s nimiž se výrobci setkávají, takže i když by řada Galaxy S24 mohla z tohoto přechodu těžit, výše uvedené faktory jsou něco, co je třeba mít stále na paměti.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno