Apple koncem tohoto roku oznámí modely iPhone 15 a iPhone 15 Pro s množstvím změn směřujících dopředu. 

Očekává se, že společnost nabídne širokou škálu variací, pokud jde o design, jako je například nové tlačítko Action Button, které nahradí přepínač Mute Switch. Nikdy však není příliš brzy na spekulace, co by mohla budoucnost iPhonu pro uživatele ještě přichystat. Zdá se, že se objevil nový koncept iPhone 16 Pro, jehož cílem je ukázat zcela přepracované rozložení fotoaparátu a akční tlačítko. 

Dříve se říkalo, že Apple uvede na trh modely iPhone 15 Pro s podlouhlými polovodičovými tlačítky hlasitosti. Později bylo sdíleno, že společnost tuto funkci vyhradí pro modely iPhone 16 Pro. Letos se očekává, že se společnost bude držet jednotlivých fyzických tlačítek, podobně jako u modelů iPhone 14 Pro. Zdá se však, že koncept iPhone 16 Pro zobrazuje jednotlivá tlačítka hlasitosti. Koncept se drží myšlenky, že Apple uvede na trh modely iPhone 16 Pro s rozložením tlačítek podobným současným modelům.

Kromě toho koncept také počítá s Action tlačítkem, o kterém se říká, že dorazí s modely iPhone 15 Pro. Akční tlačítko na iPhonu 15 Pro by bylo velmi podobné akčnímu tlačítku na Apple Watch. Může být namapováno tak, aby provádělo specifické funkce, jako je spuštění Siri, spuštění konkrétní aplikace nebo mu bude možno přiřadit příkazové zkratky. Rozhodně však berte novinky s rezervou, protože poslední slovo má vždy Apple. Akční tlačítko se nachází nad tlačítky hlasitosti a má víceméně stejnou velikost jako přepínač ztlumení.

Jednou z hlavních designových změn, které koncept iPhone 16 Pro zdůrazňuje, je rozložení fotoaparátu. Koncept si představuje dva páry kamer naskládaných vertikálně do kruhového pouzdra. Hardware fotoaparátu zobrazuje hlavní fotoaparát, širokoúhlý objektiv a periskopický objektiv, o kterém se říká, že dorazí také pro modely iPhone 15 Pro. Kromě toho jsou skener LiDAR a blesk umístěny diagonálně uvnitř plošiny fotoaparátu. Koncept počítá se zařízením v různých barevných variantách. Autorem konceptu je uživatel Twitteru ld_vova, takže se na něj určitě podívejte. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno