Dnes se nic neukázalo a neřeklo „Tady není nic k vidění“.  Nothing na Twitteru oficiálně oznámilo, že Nothing Phone 2 je naplánován a letošní léto a bude se jednat o prémiové zařízení.

O chystaném telefonu Nothing Phone (2) neslyšíme poprvé. Carl Pei, generální ředitel společnosti, o tom sám mluvil a několik maličkostí o údajných specifikacích telefonu  již uniklo. Jednou z těchto lahůdek je čip, který napájí zařízení, spekuluje se, že jde o Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 2.

Není žádným tajemstvím, že Carl Pei a Nothing jsou mistři v umění teasování produktových oznámení způsobem, který podnítí zájem veřejnosti. Dokázali to s telefonem Nothing Phone (1) a se zařízením Nothing Ear (1) a (2) a dnešní oznámení nebylo výjimkou.

Částečné odhalení je jednoduché, ale zajímavé, s tím, co se zdá být v pravém horním rohu zařízení s blikajícím červeným světlem. Když se přihlásíte k odběru aktualizací pomocí odkazu na tweetu , zobrazí se vám větší verze obrázku s upoutávkou, která ukazuje trochu více detailů a další designový prvek.

Zdroj: Twitter
To samozřejmě rozproudilo konverzace na sociálních sítích a v Nothing Community na Discordu, kde se již vedou silné spekulace o tom, co jednotlivé designové prvky prozrazují o vlastnostech telefonu.
Dva detaily jsou patrné hned: Blikající červené světlo a přítomnost toho, co vypadá jako posuvník. Nothing Phone (1) je známý svými blikajícími LED světly na zadní straně a již obsahuje indikátor nahrávání, který bliká stejně jako ten v upoutávce. Nabízí se tak otázka, zda toto blikající světlo bude mít stejnou funkci jako to na prvním telefonu, nebo bude sloužit k dalšímu účelu, třeba jako notifikační LED.

Zdánlivý přepínač je dalším zábavným detailem, o kterém lze spekulovat. Dalo by se předpokládat, že se jedná o výstražný posuvník nebo přepínač ztlumení, ale při pohledu ve vztahu k designu telefonu (1) a umístění tohoto předpokládaného přepínače na samotném telefonu je možné, že se jedná pouze o designový prvek. Níže uvedený tweet od koncept designéra Bena Geskina lépe ilustruje, kam by se tento kousek hodil a jak by vypadal, kromě toho, že by to nemohl být skutečný fyzický přepínač, protože vše na zadní straně telefonu by bylo za sklem.

Jedna věc, kterou lze říci jistě, je, že upoutávka odvedla svou práci a vyvolala diskusi o tom, jaký bude konečný design a jaké prémiové funkce bude mít Nothing Phone (2), které první zařízení nemělo. Zajímavé bude také sledovat, kde zařízení zaujme svou pozici z hlediska ceny.
Nothing Phone (1) byl definitivně vyroben a oceněn jako mid-ranger, a poté, co byl v USA dostupný v rámci Beta programu, byl oceněn agresivně. Jelikož se očekává, že Nothing Phone (2) bude prvním prémiovým vydáním v USA, jak potvrdil sám Carl Pei v rozhovorech, neočekává se, že ceny budou tak nízké jako minule.
Záměrem Nothing je však konkurovat společnostem jako Apple, Google a Samsung na trhu smartphonů ve Spojených státech a zároveň se umisťovat jako inovativní společnost, která se stará o špičkový design. Jako vlastníka Nothing Phone (1) mě velmi zajímá, co následuje po tomto již tak skvělém zařízení střední třídy.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno