Ačkoli jsme se již dříve podívali na oficiálni rendery nadcházejícího skládacího zařízení Pixel Fold, tak Googl včera oficiálně oznámil svou první skládací vlajkovou loď.

Reklamní gigant je však poměrně mazaný, pokud jde o prozrazení všech informací publiku. Při předchozích příležitostech, kdy samotný Google odhalil členy řady Pixel, se společnost nikdy nesnažila prozradit specifikace nebo funkce svých smartphonů. A tento trend pokračuje i s Pixel Fold, takže kromě designu a případné barevné varianty nám nebudou poskytnuty žádné další informace, alespoň ne do 10. května, kdy odstartuje keynote I/O 2023.

I tak ale něco již víme. Pro začátek se říká, že Pixel Fold má 5,8palcový displej, který lze rozložit na 7,6palcový panel, přičemž oba panely podporují obnovovací frekvenci 120 Hz. Podle Googlu bude mít jeho první skládací vlajková loď nejodolnější pant , který pravděpodobně zasáhne své potenciální konkurenty.

Zdroj: Google

Pokud jde o SoC, kde měl Pixel Fold obsahovat nový a vylepšený Tensor G3, Google prý zůstane u Tensor G2 spolu s bezpečnostním čipem Titan M2. Doplňkem SoC je 12GB LPDDR5 RAM, a to je jediná varianta, která bude na trhu dostupná. Zákazníkům by však měly být k dispozici 256GB a 512GB modely úložiště, ty však s největší pravděpodobností nebudou rozšiřitelné prostřednictvím slotu pro microSD karty.

Zdroj: Google

Pokud jde o fotoaparát, Pixel Fold nabízí 48MP hlavní snímač, 10,8MP teleobjektiv s 5x optickým zoomem a 20x digitálním zoomem a ultraširokoúhlý fotoaparát s maximálním rozlišením obrazu 10,8MP. Pro selfie vás přivítá 9,5Mpx snímač spolu s 8Mpx fotoaparátem na vnitřní obrazovce. Jedná se o slušné specifikace na papíře, ale také mějte na paměti, že zainteresovaní zákazníci budou muset zaplatit 1 799 $ za model se základním úložištěm.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno