WhatsApp je nepopiratelně celosvětově nejpoužívanější aplikací pro rychlé zasílání zpráv. Je snadno použitelný, intuitivní, přímočarý, funguje téměř na všech zařízeních a neustále přidává nové funkce. Ovšem ne vše je tak růžové jak se zdá.

Druhá strana této aplikace pro zasílání rychlých zpráv se však často dostává pod drobnohled, protože lidé věří, že aplikace má přístup k našim informacím a datům. Nejnovější objev je šokující, protože ukazuje, že aplikace přistupuje k mikrofonu, i když se telefon nepoužívá.

Informaci objevil Foad Dabiri, inženýr Twitteru, který sdílel snímek obrazovky WhatsAppu přistupujícího k mikrofonu, když Dabiri spal a telefon se nepoužíval.

To je trochu znepokojivé, protože mnoho lidí po celém světě používá WhatsApp, včetně firem, jednotlivců, vládních zaměstnanců a mnoha dalších jednotlivců, a pokud tam chyba skutečně je, pak je to velmi znepokojivé. Elon Musk, CEO Twitteru, retweetoval Dabiriho tweet s tím, že WhatsAppu nelze věřit.

Krátce po Muskových tweetech vydal oficiální účet WhatsApp také prohlášení. Podle prohlášení je problém s tím, jak Android zachází s těmito případy na panelu Privacy Dashboard, a platforma se také spojila se společností Google, aby mohla problém vyřešit.

I když oficiální prohlášení může obnovit určitou míru důvěry, lze s jistotou říci, že se jedná o nepříjemnou zprávu pro mnoho uživatelů WhatsApp. Nejbezpečnější věc, kterou můžeme udělat, je počkat, až Google odpoví, zda je to skutečně pravda a zda je to jen chyba, nebo je ve hře něco mnohem horšího.

Bohužel s tím v době psaní tohoto článku nemůžeme nic moc dělat. Můžete však pokračovat a zrušit přístup k mikrofonu v systému Android, pokud si myslíte, že WhatsApp sleduje vaše citlivé konverzace, ale nakonec ztratíte přístup k možnosti posílat hlasové poznámky nebo někomu zavolat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno