Ve snaze skrýt novou patentovou přihlášku podanou v roce 2020 ji Apple předložil pod jmény zúčastněných inženýrů a nezmínil jméno Apple. Pokud však bude patent udělen v USA, bude udělen společnosti Apple. Vzhledem k tomu, jak daleko Apple zašel, aby skryl svou účast v procesu patentové přihlášky, musí patent zahrnovat nějakou úžasnou technologii.

Podáno u Evropského patentového úřadu (přesPatentlyApple), patent zahrnuje použití nositelných štítků, které jsou umístěny na oděvu nebo těle osoby. Tyto štítky budou monitorovat určité údaje související se zdravím, jako je například to, jak moc je člověk vystaven slunci, zda je jeho držení těla rovné, sledují aktivity uživatele, detekce pádu pro volání o pomoc, pokud uživatel narazí na podlahu a nemůže přivolat pomoc, sledování pohybu a mnoho dalšího. Je to skoro jako mít Apple Watch, které vás sledují, ale zde nepotřebujete žádné hodinky.

Každý štítek může obsahovat jiný senzor v závislosti na tom, pro co byl navržen. A každý tag může být konfigurován a ovládán elektrickým zařízením, kterým by pravděpodobně byl iPhone. Pokud ano, iPhone by pak byl použit k určení umístění každého štítku a výběru, jaký druh dat chce uživatel, aby každý štítek poskytoval. Tyto informace může poskytnout uživatel nebo mohou být založeny na datech shromážděných senzorem na každém štítku. Štítky nebudou mít podle patentové přihlášky displej.

Co má dotykový displej, je samozřejmě iPhone a displej by byl schopen zobrazovat informace v reálném čase, ale i historická data související s tagy.

Zdroj: PatentlyApple

Ilustrace poskytnuté společností Apple k patentové přihlášce ukazují, jak by bylo možné použít více štítků pokrývajících celé tělo uživatele na oblečení nebo umístit na samotné tělo. Štítek lze umístit na kotník a použít jej ke sledování běžecké aktivity uživatele a měření úhlu mezi holenní kostí a chodidlem. Nebo může být štítek umístěn nad kolenem a další pod kolenem, aby pomohl sledovat úhel horní části nohy uživatele k úhlu jeho dolní části při běhu.

Podle patentové přihlášky by uživatelé mohli používat Siri jako způsob zadávání určitých směrů do štítku a reproduktor uvnitř štítku by mu umožnil poskytnout slyšitelnou odezvu. Značky mohou také poskytnout uživateli hmatovou zpětnou vazbu. A štítky by mohly nabíjet své vnitřní baterie bezdrátově nebo používat k napájení vysokofrekvenční energii přenášenou do vzduchu. Nabíjení baterie může být také prováděno pomocí solárních článků nebo získáváním energie vytvořené z pohybů uživatele.

Není zcela jasné, kam tím Apple míří, a společnost v průběhu roku podává mnoho patentových přihlášek, které nakonec nikam nevedou. Přesto se Apple rozhodl nejprve skrýt svou účast, takže možná je zde více, než se na první pohled zdá. Měli bychom zdůraznit, že číslo patentové přihlášky je EP4175534A2. Vynálezci jsou uvedeni jako GRENA Benjamin J Grena, Lauren D Gerardi, Didio V Gomes, Camille I Henrot, Joshhua A Hoover, Jennifer N Husted, Gregory Wilson Rice a Lia Muesato, všichni z USA.
A měli bychom zdůraznit, že jméno Apple je nyní na patentové přihlášce jako přihlašovatel.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno