Nová data ukazují, že Google vyrábí skvělé telefony, které moc lidí nechce. A to i přes fakt, že když si vezmete jakýkoli seznam špičkových zařízení, tak téměř vždy na něm je uveden Google Pixel.

Nejlepší smartphony roku, nejlepší levné telefony roku, telefony se špičkovým fotoaparátem, řada Pixel společnosti Google je zastoupena v každém z nich. Všechna tato ocenění by vás přiměla si myslet, že uživatelé chytrých telefonů kupují telefony Pixel a jsou této značce věrní, opak je však pravdou. Údaje od statistického specialisty ukazují, že telefony Pixel od Googlu si skutečně kupuje jen velmi málo lidí.

Podle Statista Consumer Insights jsou telefony Pixel od Googlu nejoblíbenější v Austrálii s 5,4% podílem na trhu Druhým a třetím nejdůležitějším trhem – z hlediska tržeb – jsou USA a Kanada, kde mají telefony společnosti tržní podíl 4,6%, respektive 4,5%.

Netřeba dodávat, že tato čísla nejsou příliš působivá. Ještě znepokojivější je, že zpráva říká, že telefony Pixel jsou pro mnoho lidí „jednorázovým rozhodnutím“. To je v souladu s nedávnou zprávou, která uvedla, že neuvěřitelných 57 procent současných majitelů Pixelů chce přejít k jiné značce.

Telefony od Googlu si získaly pověst nespolehlivých zařízení a i když většina z nich je vyleštěná, vypadá to, že uživatelé se nechtějí smířit s telefony, které jsou tak náchylné k chybám. Nepomáhá ani to, že ostatní špičkoví výrobci nabízejí více upgradů operačního systému než Google.

Abychom Googlu úplně nekřivdili, tak je třeba říci, že Pixel je stále relativně mladá značka a trh není v tuto chvíli v úplně nejlepší kondici. Společnost za posledních několik let udělala velký pokrok. Společnost v roce 2021 proměnila své telefony a nyní vyrábí své vlastní čipy. A jak je vidět, tak to přináší ovoce. Dalším významným krokem společnosti je uvedení Pixel Fold, který by mohl značce ještě více ukotvit na trhu s chytrými telefony.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno