Uplynulo několik let a stále jsme slýchali o AR headsetu společnosti Apple, ale produkt nikdy nebyl uveden na trh, až nyní na keynote WWDC 2023 společnost odhalila revoluční zařízení, které se jmenuje Apple Vision Pro.

Společnost využívá nejnovější technologii microLED panelů, aby vytvořila pohlcující zážitek pro uživatele, i když to znamená, že limitem bude nízká výdrž baterie a pro zaplacení si budete muset vzít druhou hypotéku.

Apple Vision Pro je firmou označován jako „první prostorový počítač“, protože spojuje digitální obsah s reálným světem. Náhlavní souprava AR se systémem visionOS vytváří interaktivní trojrozměrné uživatelské rozhraní, přičemž Apple tvrdí, že intuitivní vstupy jsou na místě, takže můžete přirozeně komunikovat s digitálním obsahem. Díky 23 milionům pixelů rezonujících z microLED obrazovek byste měli mít pocit, že jste fyzicky přítomni v obou světech.

Zdroj: Apple

Zpracovatelské schopnosti Vision Pro pocházejí z použití dvou čipových sad, M2 a R1. Apple zajišťuje, že zahrnutí dvou SoC umožní zážitek bez zpoždění. Pokud jde o aplikace, uživatelé se mohou spojit s ostatními pomocí FaceTime a mít před sebou prakticky nekonečnou plochu obrazovky, pokud a kdy chtějí multitasking. Kromě spouštění zábavních aplikací pro sledování televizních pořadů a filmů může Vision Pro také otevírat programy související s prací. Pomocí klávesnice Magic Keyboard nebo Magic Mouse mohou komunikovat s čímkoli, co mají před sebou.

Dva microLED panely mohou rozšířit digitální obrazovku, která funguje na 30 stop a podporuje pokročilý systém prostorového zvuku a pohlcující video s nahrávkami ve vysokém rozlišení 180 stupňů. Hry Apple Arcade také přicházejí na Vision Pro, se 100 tituly, které lze hrát na neomezeném displeji a podpoře herních ovladačů.

Zdroj: Apple

Design

Apple říká, že Vision Pro byl vyroben tak, aby byl používán s ohledem na pohodlí. Sklo AR headsetu přechází do rámu z hliníkové slitiny a Light Seal a Head Band umožňují těsné, ale pohodlné nošení. Pásek lze také změnit, pokud chcete náhlavní soupravu přizpůsobit barvám vašich dalších produktů Apple. Další věcí, kterou Vision Pro dělá, je, že když se člověk přiblíží k nositeli, technologie zvaná EyeSight vám umožní zůstat ve spojení, protože díky skleněné oblasti budou oči uživatele jasně vidět na předmět, na který se zaměřují.

Zdroj: Apple

Životnost baterie

Apple říká, že Vision Pro je navržen pro „celodenní“ používání, ale pak pokračuje tvrzením, že výdrž baterie je limitována pouze na dvě hodiny na jedno nabití. Zdá se, že společnost bude prodávat baterie samostatně, ale bohužel se během oficiálního oznámení nemluvilo o cenách.

Bezpečnost

Vision Pro zvyšuje zabezpečení pomocí funkce, kterou Apple rád nazývá Optic ID. Tato technologie ověřuje duhovku osoby pod různými neviditelnými LED diodami a poté ji porovnává s daty Optic ID, která bezpečnostní enkláva chrání, aby odemkla náhlavní soupravu AR. Se zapnutou funkcí Optic ID nemá kdokoli, kdo není skutečným vlastníkem Apple Vision Pro, přístup k žádným aplikacím.

Zdroj: Apple

Cena a spuštění

Tam, kde se proslýchalo, že Apple Vision Pro bude stát 3 000 dolarů, společnost stanovila cenu produktu na neuvěřitelných 3 499 dolarů. Ačkoli Apple nezmínil pevný časový plán vydání, uvádí, že náhlavní soupravu pro smíšenou realitu bude možné zakoupit v USA a dalších zemích příští rok. Zákazníci se také budou moci dozvědět více o produktu a vyzkoušet Vision Pro a visionOS na oficiálních místech Apple Store.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno