Samsung oznámil, že připravuje funkci sledování nepravidelného srdečního tepu, která bude debutovat s nadcházející řadou Galaxy Watch6 a později se dostane i na starší modely. Bude představen prostřednictvím aplikace Samsung Health Monitor, která se také používá pro měření EKG.

A ačkoli to není potvrzeno, zdá se, že pouze majitelé smartphonů Samsung dostanou upozornění na nepravidelný srdeční tep, protože aplikace je dostupná pouze pro zařízení Samsung. Také to zní, že nepravidelné sledování srdeční frekvence bude vyžadovat povolení nepřetržitého sledování srdeční frekvence, což zní dostatečně rozumně.

Samotná funkce se zaměřuje na identifikaci fibrilace síní (AFib), i když není určena k diagnostice tohoto stavu. Samsung zdůrazňuje skutečnost, že nenahrazuje skutečného lékaře a jeho cílem je pouze osvětlit problém a povzbudit uživatele, aby navštívil lékaře za účelem dalšího vyšetření. Tato funkce vám také pomůže sledovat zdraví srdce mezi návštěvami lékaře.

Více než 70 zemí schválilo aplikaci Health Monitor společnosti Samsung a její funkce EKG, ale sledování nepravidelného srdečního tepu bude vyžadovat další regionální schválení. Novinku zatím schválily pouze Jižní Korea, USA, Argentina, Ázerbájdžán, Kostarika, Dominikánská republika, Ekvádor, Gruzie, Guatemala, Hong Kong, Indonésie, Panama a Spojené arabské emiráty.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno