Řada Galaxy S23 byla vydána  v únoru a po pouhých čtyřech měsících existují důkazy, že společnost Samsung zahájila vývojové práce na řadě Galaxy S24, a to díky nejnovějšímu odhalení kódového označení. Je pravděpodobné, že korejská firma bude na příští rok pracovat na třech vlajkových lodích, i když kolují zvěsti, které hovoří o zrušení varianty „Plus“.

Informace pocházející z GalaxyClub a Sammobile zmiňují, že „Muse“ je kódové označení Samsungu pro řadu Galaxy S24. Minulý rok bylo oznámeno, že kódové označení Galaxy S23 bylo „Diamond“, a protože bylo použito pro všechny tři modely, termín Muse bude pravděpodobně odkazovat na další tři. Nová zpráva se neponořila do specifikací vlajkové lodi pro rok 2024, ale již dříve se objevili některé zajímavé informace.

Jedna z nich hovořila o odstranění Galaxy S24 Plus, ale za předpokladu, že se Samsung bude držet tohoto plánu, bude zajímavé sledovat, co by uvedl na jeho místo, nebo zda by pokračoval jen s odhalením Galaxy S24 a Galaxy S24 Ultra. Není překvapením, že v tuto chvíli nejsou k dispozici faktické informace, takže se budeme muset obrnit trpělivostí. Jednou z největších debat by bylo, zda Samsung příští rok znovu představí čipovou sadu Exynos nejvyšší úrovně, kterou bude používat ve své řadě prémiových telefonů, nebo zda zůstane u Snapdragonů.

Qualcomm již oznámil svůj Snapdragon Summit, který se bude konat od 24. října, takže lze předpokládat, že společnost odhalí Snapdragon 8 Gen 3, přičemž možná bude opět spolupracovat se Samsungem na výkonnějším čipu jeho nadcházejícího SoC. Slyšeli jsme zvěsti, že Exynos 2400 bude dalším špičkovým čipem společnosti Samsung, přičemž předchozí výsledky benchmarků ukázaly, že může porazit M2, ale je to pravděpodobně přehnané, stejně jako dříve. 

Jedním z důvodů, proč se společnost Samsung může uchýlit k použití Exynos 2400 v řadě Galaxy S24, je to, že Snapdragon 8 Gen 3 by byl příliš nákladný. Abychom vám připomněli, říká se, že Snapdragon 8 Gen 2 bude prodáván za 160 dolarů všem partnerům Qualcommu, což je více než v případě Apple A16 Bionic. Snapdragon 8 Gen 3 by mohl být za ještě vyšší cenu, což by ubíralo Samsungu na marži, což by jej donutilo používat Exynos 2400 a zmírnit tyto ztráty. Opět je příliš brzy na předpoklady o uvedení Galaxy S24, takže v budoucnu počkáme na další informace.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno