Smartphony se systémem Android jsou s postupem času stále výkonnější a jsme svědky toho, že výrobci přidávají nejrůznější hardwarová vylepšení, která nedávají kolikrát příliš smysl. Stačí se podívat na RAM. Například většina moderních smartphonů má maximum na 12 GB, a pokud hledáte herní telefon, můžete dostat až 18 GB, ale nová informace tvrdí, že budoucí telefony by mohly mít až 24 gigabajtů RAM.

Na základě informací pocházejících z Digital Chat Station by budoucí smartphony se systémem Android mohly mít až 24 GB RAM, a ano, je to hodně RAM. V PC je aktuálně mezi uživateli 16 – 32 GB (osobně mám tedy 64GB) a běží dobře, takže asi nechápete, jak může smartphone potřebovat tolik RAM.

Zajímavé je, že ačkoliv leaker nezmínil žádná jména, zmiňuje OGA. Pro ty, kteří nevědí, tento název představuje OnePlus, OPPO a Realme. Dříve se dnes objevil další únik, který tvrdil, že OnePlus Ace 2 Pro bude obsahovat 24 gigabajtů paměti LPDDR5X, což je jen další potvrzení toho, že to uvidíme brzy.

Legrační je, že téměř všechny moderní smartphony s Androidem v první řadě nepotřebují mít tolik paměti RAM. Moderní zařízení jsou opravdu agresivní při zabíjení aplikací na pozadí a správou dostupné paměti RAM, a pokud má váš telefon 8 až 12 GB RAM, máte vystaráno. Dokonce i 16 a 18 GB RAM je považováno za přehnané, takže na základě toho má 24 GB RAM v telefonu nulový smysl, alespoň z hlediska výkonu.

Přesto není nic nového, že výrobci Androidu dělají vše pro to, aby měli více důvodů účtovat více za svá zařízení, a toto je jen další způsob, jak toho dosáhnout. Zda to bude fungovat nebo ne, je úplně jiný příběh, ale můžete si být jisti, že značky jako Samsung a Apple s tím jen tak neskončí.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno