Vylepšení technologií zajišťuje, že uživatelé získávají živé barvy, delší životnost baterie, displej, který je pohodlně viditelný venku, a další. Bohužel, jednou z hlavních nevýhod je samozřejmě obávaný problém s vypalováním displejů. Apple a další společnosti použily různé techniky, aby zabránily statickým obrázkům zanechat věčnou stopu a zničit displej.

Poslední patent ukazuje, že společnost pracuje na metodě, jak prodloužit životnost těchto součástí OLED displejů.

Jak poznamenal AppleInsider, patent společnosti Apple s názvem „Referenční pixel Stressing pro systémy a metody kompenzace vypálení“ umožní jakémukoli zařízení od společnosti změnit to, co se zobrazuje na obrazovce. To znamená, že jakýkoli iPhone, Apple Watch nebo iPad s OLED panelem bude schopen upravit výstup obrazovky tak, aby konkrétní oblast mohla být jasnější nebo matnější než ostatní, ale to bude záviset na tom, co je v danou chvíli na displeji.

Řešení společnosti Apple v patentu navrhuje zmírnit problém pomocí „referenčních pixelů“, což zahrnuje statistiky toho, co se zobrazuje, přičemž kalibraci provádí software. iPhone nebo Apple Watch by pak mohly předvídat, kdy pixel nebo několik pixelů začne trpět vypalováním, a přijmout vhodná opatření ke snížení tohoto vypálení. Patent neuvádí, zda tato opatření zcela eliminují vypalování, ale může to znamenat, že majitelé iPhone, Apple Watch a dalších zařízení mohou tyto produkty pohodlně používat, aniž by se o tento problém museli dlouho starat.

Zdroj: AppleInsider

Apple také hovoří o měření výstupu jasu pomocí senzoru jasu, protože to pomůže určitým pixelům stát se referenčními, což umožňuje zařízením určit, která oblast displeje potřebuje úpravu. Jakmile iPhone, Apple Watch, iPad nebo další úspěšně vypočítají, která oblast displeje potřebuje úpravu, může to snížit pravděpodobnost vypálení. Stále však existují některé případy vypálení, takže v tomto ohledu by výše uvedená zařízení mohla změnit prvky uživatelského rozhraní na obrazovce.

Zdroj: AppleInsider

Zpráva uvádí, že navrhovanou technologii má na svědomí 14 vynálezců, ale ani v patentu není uvedeno, kdy by mohla být technologie implementována. Problémy s vypalováním zatím zůstanou běžným jevem, což by byl jeden z důvodů, proč jej Apple zatím nezavádí ve větších produktech.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno