Android 14 se blíží ke svému uvedení na trh, a i když se říjen může zdát ještě daleko, jedna věc je jistá, že v nadcházející verzi pro Android se nám dostane do rukou několik opravdu pěkných funkcí. Nyní je zřejmé, že Google nechystá vizuální revizi a bude více chránit zabezpečení a soukromí uživatelů. Objevila se nová funkce, která ukazuje, jak by se na nové verzi Androidu mohlo změnit aktualizování aplikací.

Na základě zprávy od Android Police přidá Android 14 možnost obchodů s aplikacemi nárokovat si „aktualizovat vlastnictví“ konkrétních aplikací. To znamená, že pokud jste netrpěliví jednotlivci, kteří se nemohou dočkat spuštění aktualizace ve svém regionu a rozhodnete se stáhnout aktualizaci z libovolného webu, zobrazí se vám zpráva, odkud aktualizace obvykle pochází. Nenaruší to však sideloading úplně, protože zprávu můžete stále ignorovat.

Nyní tuto změnu v Androidu 14 neuvidíte plošně. Je zřejmé, že to začne s aplikacemi Google. Později se může nebo nemusí rozšířit na další aplikace, to v době psaní nemůžeme s jistotou říci, ale pokud k tomu někdy dojde, budeme vás o tom informovat. 

Zdroj: Android Police

To je rozhodně něco, co vypadá jako dobrá funkce, protože bychom si chtěli být jisti, že Android 14 chrání naše zařízení před jakýmikoli problémy, které by mohly narušit jejich fungování. Sideloading může být přínosem, ale má také určitá související rizika, zvláště když aplikace, kterou jste si stáhli, pochází z nedůvěryhodného zdroje. Není to poprvé, co slyšíme něco o tom, že nejnovější OS dělá něco pro ochranu telefonů před škodlivými aplikacemi.

V lednu tohoto roku jsme sdíleli jsme se dozvěděli o tom, jak by Android 14 mohl zablokovat instalaci některých starších aplikací do telefonů s nejnovější verzí. Jedná se konkrétně o zátah proti aplikacím navrženým tak, aby běžely na starších verzích Androidu, a nejnovější objev je pro Google jen dalším způsobem, jak zajistit, aby byli uživatelé chráněni před jakýmkoli škodlivým činitelem.

Doufejme, že Android 14 bude mít více funkcí, které ochrání zařízení a uživatelské informace před hackery a v měsících před uvedením na trh toho skutečně uvidíme mnohem více. 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno