Apple koncem tohoto roku uvede na trh modely iPhone 15 a iPhone 15 Pro se širokou škálou změn, pokud jde o vnější i vnitřní design. Interně společnost plánuje výměnu komponent Mute Switch za mechanické tlačítko, podobně jako Volume a Power Button. Řešení je však dočasné, protože společnost v budoucnu přejde na polovodičová tlačítka. Nyní slyšíme, že Apple bude v iPhone 15 používat také technologii skládaných baterií, která přichází s vlastní sadou výhod oproti konvenční Li-ion baterii.

Již dříve bylo oznámeno, že modely iPhone 15 Pro budou o něco tlustší než současné modely. Viděli jsme také makety iPhone 15 Pro, které se zdají být o něco mohutnější. Navíc internetem prošla oprávněná spekulace o větší kapacitě baterií u všech modelů. Uživatel Twitteru „ RGcloudS “ nyní hlásí, že řada iPhone 15 bude dodávána s technologií skládaných baterií.

Toto je poprvé, co slyšíme podrobnosti o technologii skládaných baterií pro iPhone. Před několika měsíci jsme informovali o tom, že Samsung pracuje na technologii skládaných baterií pro svou nadcházející řadu Galaxy S24. Zdá se, že Apple tuto technologii využije před svým hlavním konkurentem s uvedením řady iPhone 15. Jak jsme již zmínili dříve, technologie skládaných baterií nabízí oproti současné iteraci řadu výhod.

Technologie vrstvené baterie u řady iPhone 15 poskytne vyšší výkon a také přispěje k delší  životnosti baterie. Je to stejná technologie, která pohání elektromobily. Díky technologii stohovaných baterií jsou články méně náchylné k nafouknutí v průběhu času, což poskytuje zařízení delší provozní dobu. Technologie skládaných baterií navíc odolá i otřesům při nabíjení a vybíjení. To také snižuje šance na explozi baterie, které se Samsung již stal obětí.

Zdroj: Apple

Uvědomte si, že složená baterie se ve srovnání s těmi, které používáme dnes, vyrábí obtížněji. Vyžaduje to výrobní techniku ​​zvanou laminace, která skládá prvky do vrstev na rozdíl od jejich srolování. Uvolňuje také místo pro aktivnější články, které rozšiřují kapacitu baterie. Kromě toho je odvod tepla také zobecněn v konstrukci, která zabraňuje zahřívání zařízení.

Nicméně informace jsou stále velmi čerstvé a konečné slovo má Apple, takže novinky berte s rezervou. Ačkoli jsme již dříve slyšeli, že společnost pracuje na rozšíření kapacity baterií, což by mohlo potenciálně učinit z iPhone 15 Plus a iPhone 15 Pro Max nejlepší zařízení s maximální výdrží baterie, alespoň pro tento rok.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno