Apple iPhone 15 bude představen za pouhé dva měsíce a očekáváme velké změny ve standardních a ‚Pro‘ modelech. Zařízení by měla být uživatelům k dispozici týden po oznámení. Nyní se uvádí, že modely iPhone 15 Pro narážejí na problémy s výrobou displeje, které by mohly způsobit „vážný nedostatek dodávek.

Již dříve bylo oznámeno, že modely iPhone 15 Pro budou mít tenčí rámečky, potenciálně jedny z nejmenších na jakémkoli smartphonu. Aby Apple zmenšil velikost rámu na iPhone 15 Pro, musel zavést nový způsob výroby. Důvodem nedostatku dodávek bude pravděpodobně nový proces výroby displejů pro modely iPhone 15 Pro. Podrobnosti byly sdíleny serverem The Information, což naznačuje, že tím dodávka iPhone 15 Pro Max bude do značné míry ovlivněna.

Jak již bylo zmíněno, Apple iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou při uvedení na trh s tenčími rámečky. Říká se však, že šasi zařízení zůstane stejné, což společnosti umožní umístit větší displej do stejného krytu. Protože se očekává, že poptávka po zařízeních bude vyšší než u standardních modelů, budou displeje iPhone 15 Pro vyrábět jak LG, tak Samsung. Výrobní proces displeje LG způsobuje problémy, což má za následek špatnou spolehlivost ve fázi „risk ramp“.

Problém vyšel najevo, když Foxconn zahájil výrobu „risk ramp“. Fáze „risk ramp je situace, kdy dodavatel vyrábí stovky až tisíc jednotek, aby zkontroloval spolehlivost výrobního procesu a zařízení před zahájením konečné hromadné výroby. Od nynějška, pokud společnost nepřijme požadovaná opatření, mohli bychom potenciálně zaznamenat zpoždění ve výrobě a uvedení modelů iPhone 15 Pro.

Vezměte na vědomí, že společnost nebude zdržovat oznámení modelů iPhone 15 a iPhone 15 Pro. Apple v září uspořádá svou speciální akci, na které oznámí novou řadu iPhone 15 a Apple Watch Series 9. Očekává se především nedostatek dodávek pro iPhone 15 Pro Max, přičemž 6,1palcový model má být z hlediska výroby stabilní. Problémy navíc způsobují pouze displeje LG, protože displeje Samsungu tímto nejsou ovlivněny.

Uvidíme, zda Apple podnikne další kroky ke zvýšení výroby před uvedením iPhone 15 Pro. Budeme vás informovat o dalších novinkách.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno