Samsung minulý týden oficiálně stáhl oponu a představil svá nejnovější skládací zařízení Z Fold 5 a Z Flip 5. Bohužel se zdá, že u prvně jmenovaného toho korejský gigant udělal při změně designu telefonu málo.

Jistě, Z Fold 5 se nyní zavírá jako kniha, bez jakékoliv viditelné mezery, ale vnitřní displej, kde bude většina uživatelů využívat multitasking, má stále záhyb a navíc výrazný.

Samsung pravděpodobně poskytl tisku a dalším mediálním pracovníkům komerční jednotky Galaxy Z Fold 5, aby se pokusili zjistit, v čem se od předchůdce liší. Alvin, uživatel Twitteru, sdílel obrázky vnitřního displeje smartphonu, přičemž první obrázek ukazuje, že panel je vypnutý, a i když tvrdí, že neměl čas displej vyčistit, ze spodní strany je vidět záhyb, téměř k vrcholu Galaxy Z Fold 5. Vypadá to, jako by Samsung s tímto designem narazil na překážku, protože odstranění záhybu se zdá být pro společnost prozatím nemožné.

Alvin sdílí další dva obrázky se zapnutým vnitřním displejem a záhyb je na Galaxy Z Fold 5 stále vidět, i když je méně výrazný, protože podsvícení skrývá většinu této linie. I při pohledu z jiného úhlu, když je vnitřní displej zapnutý, je stále vidět záhyb, ale jeho velká část je skryta. Pro Samsung bylo možná snazší odstranit mezeru na Galaxy Z Fold 5 při zavírání skládací vlajkové lodi, ale vypadá to na dlouhý a obtížný boj při zbavování záhybu.

To může být jedna konstrukční chyba, která brání společnosti Apple uvést na trh vlastní rodinu skládacích produktů, ačkoli se objevilo mnoho zpráv, že společnost pracuje na verzi těchto zařízení pro iPhone a iPad. Po pěti generacích by se dalo očekávat, že Samsung v této konkrétní oblasti udělá určitý pokrok, ale může to znamenat jednu ze dvou věcí. Buď je společnost k tomuto problému laxní, nebo neexistuje technologie, která by záhyby odstranila.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno