Apple potenciálně uspořádá 12. září svou speciální akci, na níž oznámí nové modely iPhone 15 a iPhone 15 Pro spolu s Apple Watch Series 9. Vlajková loď iPhone bude uvedena na trh s množstvím změn a nových funkcí, včetně přidání šasi z titanu třídy 5. u modelů iPhone 15 Pro.

Kromě toho budou vnitřnosti vylepšeny také o čip A17 Bionic založený na 3nm výrobě TSMC. Nyní leaker sdílel podrobnosti o počtu jader čipu A17 Bionic spolu s RAM modelů iPhone 15 Pro, což zlepší celkový výkon zařízení.

Čip A17 Bionic bude mít ve srovnání s konkurencí spoustu výkonu, protože se bude jednat o první mobilní čip, který bude představen s 3nm architekturou. To znamená, že tranzistory budou hustě pohromadě, což bude také hrát hlavní roli v energetické účinnosti. Podle úniku Unknownz21 na Twitteru bude čip A17 Bionic na iPhone 15 Pro obsahovat 6jádrový CPU a 6jádrový GPU. Nový počet jader nabídne vylepšený výpočetní a grafický výkon u modelů iPhone „Pro“.

Pro srovnání, aktuální čip A16 Bionic obsahuje 6jádrový CPU a 5jádrový GPU. To nám říká, že iPhone 15 Pro bude vynikat v graficky náročných úkolech, jako je hraní her a úpravy videa. Kromě vylepšených GPU jader A17 Bionic únik také uvádí, že nový 3nm čip bude u modelů iPhone 15 Pro spojen s 6GB RAM. Již dříve se razilo, že iPhone 15 Pro Max bude vybaven 8GB RAM. Únik však uvádí, že je to vysoce nepravděpodobné. Naproti tomu modely iPhone 14 Pro obsahují také 6 GB RAM.

Zdroj: Apple

Výkon procesoru A17 Bionic bude také lepší než u čipu A16 Bionic, protože předchozí je postaven na 3nm architektuře TSMC. S extra jádrem GPU bude iPhone 15 Pro potenciálně nejlepším herním telefonem na trhu. A16 Bionic jsme již vyzkoušeli a otestovali na iPhone 14 Pro spolu s jeho výkonem a čip je daleko před konkurencí.

Očekává se, že modely iPhone 15 Pro budou mít titanový povrch třídy 5 spolu s novým Action tlačítkem, které lze přizpůsobit podle preferencí uživatele. Kromě toho se také spekuluje, že senzory fotoaparátu budou o mnoho vylepšeny a nabízejí vylepšené fotografování při slabém osvětlení a lepší schopnosti pořizování videa. Jakmile budeme mít další informace o tomto tématu, budeme je s vámi sdílet.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno