Samsung zažívá úspěšnou jízdu se svým podílem skládacích zařízení a nelze popřít, že společnost ví, co dělá. Nedávné duo skládacích telefonů může vypadat jako malý upgrade ve srovnání s tím, co společnost udělala v loňském roce, ale když se na to podíváte z technického hlediska, tato zařízení jsou přinejmenším vynikající. Nyní se zdá, že společnost pracovala na skládacím tabletu a v budoucnu bychom se o něm mohli dozvědět více.

Na základě informací získaných z rozhovoru s The Independent se ukázalo, že mobilní šéf Samsung TM Roh hovořil o tom, jak společnost v současné době pracuje na skládacích tabletech a také na noteboocích, což je skvělá zpráva pro každého, kdo chce mít skládací zařízení na další úrovni.

V rozhovoru se zdrojem Roh řekl následující:

Lidé otevírají knihu, aby četli, a otevírají sešit, aby něco napsali. Když je nepoužíváte nebo když jste na cestách, lze je složit, což je činí kompaktnějšími a přenosnějšími a zároveň chrání důležité informace uvnitř. Je to prostě přirozená součást lidského chování.

Dále potvrdil, že společnost v současné době na takovém zařízení pracuje.

To, co bylo aplikováno na smartphone, se poté rozšíří také na tablety a notebooky. Za tímto účelem v Samsungu investujeme spoustu zdrojů.

Roh dále potvrdil, že společnost v současné době pracuje na přípravě „základní technologie“ pro skládací tablety i notebooky a uvede tato zařízení, až budou „připravena poskytnout spotřebitelům smysluplné inovace“.

Mluvil také o tom, že skládací tablet nebo notebook musí být tenký a lehký, aby mohl být přenosný, ale zároveň musí být také pevný, aby jej uživatelé mohli používat bez obav. Tento bod dává velký smysl, protože skládací telefony v minulosti byly mnohem křehčí než nyní, a pokud by bylo možné stejnou úroveň pevnosti a strukturální tuhosti přidat do skládacích tabletů a notebooků, pak by Samsung mohl znovu způsobit revoluci na trhu. Neexistuje však žádný konkrétní časový plán, kdy se tak stane, takže budeme muset počkat a uvidíme.

Nyní je důležité vědět, že to není poprvé, co slyšíme o skládacím tabletu. První série zvěstí se začala objevovat již v dubnu 2021, kdy jsme se doslechli, že Samsung by mohl pracovat na trojitě skládacím tabletu. Samsung si dokonce před pár měsíci podal patent na 12,4palcový rolovací OLED panel, takže existuje možnost, že bychom se mohli tabletu dočkat spíše dříve než později.

To vše je vzrušující zpráva, protože nám to nejen poskytne špičkový hardware, ale také vyzve zbytek trhu, aby inovoval na stejné úrovni. Samsung je jedním z lídrů na trhu, který má sílu ovlivňovat trh, a to je určitě něco, na co se těšíme.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno