Na základě některých nově nalezených informací se zdá, že Google začal pracovat na přidání podpory pro satelitní připojení a tato funkce bude pravděpodobně debutovat s nadcházejícím Androidem 14, pokud vše půjde podle plánu.

Tato funkce již obsahuje první rady ve Zprávách Google, takže nebude daleko, než se tato funkce skutečně objeví.

Uživatel Twitteru nebo X Neïl Rahmoun narazil na rozhraní nouzové komunikace v aplikaci Zprávy Google. Samotná funkcionalita však zatím není dostupná. Je také důležité vědět, že kromě běžné aplikace nemá v současné době žádná jiná aplikace pro zasílání zpráv satelitní připojení, ale na druhé straně není API k dispozici, takže není možné, aby tuto funkci zatím implementovaly jiné aplikace.

Satelitní připojení Google Messages jednoduše znamená, že v budoucnu bychom mohli vidět mnoho dalších zařízení Android, která tuto funkci získají také. Pokud jste hledali, že taková funkce přichází na Android, máte se na co těšit. Pro ty, kteří by se zajímali, tato funkce v podstatě umožní uživatelům posílat textové zprávy spoléhající se na satelitní připojení. Tato funkce nenahradí celulární síť, ale bude fungovat jako berlička, když dojde k něčemu, co narušuje funkčnost celulární sítě, nebo se uživatel nachází v oblasti, kde jednoduše nemá signál.

Opět platí, že když má Android 14 konečně možnost satelitního připojení, zobrazí se ve Zprávách Google spolu se všemi ostatními podporovanými aplikacemi, které budou mít tuto funkci. Opět budete muset počkat, až se tato funkce objeví v systému Android 14, a jakmile budou rozhraní API k dispozici výrobcům OEM a dalším vývojářům aplikací pro zasílání zpráv, budeme moci tuto funkci vidět v širším měřítku.

Je však také důležité poznamenat, že podpora satelitní konektivity není omezena pouze na software. Společnosti musí mít hardware, který tuto funkci také podporuje, a pokud se tak nestane, nemusíte mít k této funkci vůbec přístup. V současné době oficiálně podporuje satelitní připojení pouze řada iPhone 14, ale očekává se, že uvidíme spoustu zařízení Android, která podporu přinesou od příštího roku, a budeme vás informovat, jakmile se o tom dozvíme více.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno