Šíření umělé inteligence je něco, co nelze popřít ani zastavit. Stále více společností pracuje na zavedení umělé inteligence do svých zařízení nejrůznějšími způsoby. Nedávno jsme slyšeli, jak se MediaTek spojil s Meta, aby přinesl Llama 2 LLM na zařízení, která budou vydána koncem tohoto roku, a Qualcomm a Meta také spolupracují na svém řešení.

Nyní nový tip naznačuje, že Samsung pracuje na integraci aplikace AI pro generování videa, která bude na zařízení vytvářet krátká videa.

Tip naznačuje, že Samsung investoval do Irreverent Labs, americké společnosti, která se specializuje na 3D obsah generovaný umělou inteligencí, a obě společnosti začaly mluvit o vyhlídkách na vývoj něčeho, co pomůže uživatelům vytvářet videa s pomocí AI na jejich zařízení je působivá funkce, abych byl upřímný, ale nejsme si jisti, jakou aplikaci na zařízeních uvidíme.

Že Samsung pracuje na vytvoření něčeho takového mě nepřekvapuje. Co mě na tomto partnerství udivuje, je to, jak společnost plánuje tuto technologii využít. Generativní umělá inteligence je něco, co se stalo mnohem rozšířenějším a teprve nyní dostáváme příležitost prozkoumat její hlubiny. Za zmínku také stojí, že toto partnerství nemusí v příštím roce s řadou Galaxy S24 cokoliv přinést.

U řady Galaxy S24 uvidíme umělou inteligenci na zařízení díky části Qualcomm a Meta, ale opět si nejsem jistý, jak daleko se to rozšíří z hlediska funkčnosti. Vzhledem k tomu, jak společnost Samsung investuje tolik pozornosti a zdrojů do AI, lze s jistotou říci, že kdykoli k odhalení dojde, bude to něco velkého a něco, co skutečně změní způsob používání smartphonů.

Zavedení AI není něco, co by mělo být pro uživatele překvapením. To se víceméně muselo stát a se skokovou lodí Samsungu to nebude dlouho trvat a další velká jména jako Apple začnou vyvíjet něco, co nabízí umělou inteligenci na zařízení. I když ne celá budoucnost, velká část z toho bude založena na AI a nemůžu se dočkat, až uvidím, jaké další aplikace se nám dostanou do rukou, jakmile se stane oporou v průmyslu chytrých telefonů.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno