Již dříve bylo oznámeno, že Apple s uvedením modelů iPhone 15 Pro přejde od nerezové oceli k titanové povrchové úpravě. Zatímco titan nabízí širokou škálu výhod, jednou z hlavních výhod je, že je na rozdíl od nerezové oceli lehčí.

Není pochyb o tom, že nejnovější modely iPhonů jsou oproti konkurenci těžké a společnost chce tuto vlastnost svých zařízení změnit. S novým titanovým povrchem se Apple snaží snížit hmotnost modelů iPhone 15 Pro.

Již dříve jsme informovali, že modely iPhone 15 Pro budou dodávány s titanovou povrchovou úpravou stupně 5. To znamená, že zařízení budou odolnější a lehčí než současné modely iPhone 14 Pro s rámem z nerezové oceli. Potenciální hmotnost zařízení iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max oproti modelům iPhone 14 Pro byla sdílena online, což zdůrazňuje, co byste od zařízení měli očekávat. Na pohled použití titanové povrchové úpravy nenabízí zásadní váhový rozdíl.

9to5mac sdílel podrobnosti o hmotnosti nadcházejících modelů iPhone 15 Pro a zdůraznil, jak velký dopad by měl titan na hmotnost. Hmotnost je porovnána s modely iPhone 14 Pro, což ukazuje, jak je na tom titan ve srovnání s nerezovou ocelí. Jak můžete vidět, iPhone 15 Pro bude lehčí než iPhone 14 Pro, a to s váhou 191 gramů oproti 206 gramům. iPhone 15 Pro Max bude vážit 221 gramů oproti 240 gramům iPhonu 14 Pro Max.

Titan je sice lehčí než nerezová ocel, ale váhový rozdíl není tak velký, jak byste čekali. Vzhledem k tomu, že Apple upgraduje iPhone 15 Pro s rychlejšími vnitřnostmi a vylepšeným hardwarem fotoaparátu, mohlo by to zařízení také něco zase přidat na váze. Kromě toho bylo dříve oznámeno, že modely iPhone 15 Pro budou obsahovat větší baterie, což dále zvýší hmotnost zařízení. Nerezová ocel tedy není jediným faktorem, který přispívá k hmotnosti zařízení.

Vezměte na vědomí, že v této fázi jsou uvedené informace čistě spekulativní, protože konečné slovo má vždy Apple a jeho inženýři. Abychom skutečně zjistili, o kolik  lehčí vlajkové modely jsou, musíme si počkat, až se zařízení dostanou na pulty obchodů. Váhu zařízení totiž společnost při představení nezveřejňuje. Podle Marka Gurmana Apple potenciálně oznámí řadu iPhone 15 12. září spolu s novými Apple Watch Series 9 a vylepšenými Apple Watch Ultra.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno