ASUS v současné době vyvíjí a prodává dvě řady smartphonů spotřebitelům na několika trzích – Zenfone a jeho vážené herní telefony ROG Phone, ale podle nejnovější zprávy by měl být v budoucnu zachován pouze jeden z nich.

Zdá se, že tchajwanská firma prochází určitou organizační restrukturalizací, která si vynutí sloučení jejích dvou řad smartphonů do jedné.

Přestože Zenfone 10 má působivé specifikace a byl šitý na míru spotřebitelům, kteří preferovali menší smartphony Android, tato řada nebyla nikdy považována za oblíbenou pro jednotlivce a ani se extra skvěle neprodávala. TechNews tvrdí, že interní dopis od společnosti ASUS odhalil plány společnosti ASUS přesunout několik zaměstnanců z její divize Zenfone do týmu ROG Phone nebo jiných segmentů.

Mishaal Rahman také na X oznámil, že ASUS odstranil několik starších balíčků firmwaru stávajících telefonů. Přestože jsou webové stránky společnosti v údržbě, někteří uživatelé v posledních dnech uvedli odstranění firmwaru. Vzhledem k tomu, jak se trh se smartphony zpomalil, několik výrobců, včetně Applu, omezilo výrobu a snížilo odhady dodávek pro zbytek roku.

Předobjednávky Zenfone 10 byly nedávno otevřeny v USA začátkem tohoto měsíce, přičemž vlajková loď poháněná Snapdragonem 8 Gen 2 tam startuje na 699 dolarech, což z něj činí docela přesvědčivou nabídku pro ty, kteří mají omezený rozpočet. Čisté rozhraní ZenUI se bohužel nemusí líbit všem, a i kdyby rozhraní poskytovalo uživatelsky přívětivý a přehledný vzhled, skutečnost, že ASUS dostával aktualizace OS pouze po dobu dvou let v době uvedení na trh, může být pro mnohé odrazujícím faktorem ohledu na cenu.

Zpráva nehovoří o budoucnosti týmu ROG Phone a vzhledem k tomu, že tato divize chrlila smartphony s „over the top designem“ a nejlepším hardwarem ve své třídě, byla by její jedinečná estetika hlavním důvodem, proč by ji ASUS chtěl udržet naživu, ale zda je toto zařízení na vzestupu, nebo prosperuje, je něco, co v tuto chvíli nemůžeme komentovat.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno