Modely iPhone 15 Pro budou uvedeny na trh se širokou škálou předních funkcí, které zahrnují novou titanovou konstrukci a lepší hardware fotoaparátu. Již dříve bylo oznámeno, že Apple bude letos usilovat o zvýšení ceny svých standardních i „Pro“ modelů iPhonu. 

Dnes nová zpráva od společnosti DigiTimes znovu zdůrazňuje, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max hrozí „velké zvýšení cen“.

Zvýšení ceny modelů iPhone 15 Pro by mohlo poškodit poptávku po telefonech. Apple zvýšení ceny zdůvodňuje nabídkou nepřeberného množství funkcí. Již dříve bylo oznámeno, že nejen modely „Pro“, ale také iPhone 15 a iPhone 15 Plus zaznamenají menší zvýšení cen. Vzhledem k tomu, že poptávka po standardních modelech už nějakou dobu stagnuje, máme podezření, že by společnost mohla nabídnout zařízení za stejnou cenu.

Pokud jde o modely iPhone 15 Pro, existují různé důvody, proč by se cena mohla zvýšit. Již dříve jsme uvedli, že se očekává, že Apple bude na modelech iPhone 15 Pro používat titan třídy 5, což umožní zařízením být lehčí než současné modely z nerezové oceli, ale pevnější. Kromě toho se očekává, že iPhone 15 Pro Max bude mít periskopickou čočku, která by mohla způsobit dodatečné náklady ve srovnání s čočkou fotoaparátu na iPhone 14 Pro Max. Navíc rychlejší A17 Bionic založený na 3nm výrobě TSMC také přispěje ke zvýšení ceny modelů iPhone 15 Pro.

Již dříve jsme slyšeli, že Apple by mohl zdražit modely iPhone 15 Pro až o 200 dolarů. Jak již bylo zmíněno dříve, zvýšení cen by mohlo lidem umožnit držet se svých současných iPhonů uprostřed probíhající inflace a nepřecházet nutně na nová zařízení. Uživatelé by preferovali úsporu peněz před nákupem znehodnocovaného aktiva. Apple je obeznámen s poptávkou a objednal si od dodavatelů o téměř 10 milionů zařízení méně, v rozmezí 80 až 90 milionů kusů ve srovnání s 90 až 100 miliony kusů modelů iPhone 14.

Pokud mají novinky nějakou váhu, iPhone 15 Pro Max by mohl začínat s cenou na 1 299 dolarech ve srovnání s cenou 1 099 $ za iPhone 14 Pro Max. Vezměte na vědomí, že Apple nabídne rychlejší procesor, lepší hardware fotoaparátu, silnější sestavení a vyšší základní úložiště u základního modelu. Se všemi těmito vylepšeními je zvýšení cen do určité míry oprávněné, ale vzhledem k obavám z inflace to pro společnost nemusí být dobrý krok.

Pokud poptávka klesne pod spekulované odhady Applu, mohlo by to nakonec poškodit ziskové marže společnosti. Očekává se, že Apple oznámí modely iPhone 15 Pro na své akci Wonderlust 12. září.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno