Apple oficiálně oznámil své nejnovější modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus s různými upgrady oproti modelům iPhone 14. Zařízení obsahují téměř všechny pověstné funkce a některé další funkce. Design je v podstatě stejný, ale přichází s různými vylepšeními, jako je Dynamic Islandm USB-C a mnohem více.

Apple konečně přinesl Dynamic Island do modelů iPhone 15, zařízení jsou nyní o krok blíže k modelům „Pro“. iPhone 15 má 6,1palcový displej, zatímco iPhone 15 Plus je dodáván s 6,7palcovým displejem. Na zadní straně jsou nyní modely iPhone 15 vybaveny matným sklem podobným modelům iPhone 14 Pro s kontrastní plošinou fotoaparátu. Matný povrch také přibližuje iPhone 15 o krok blíže modelům „Pro“, pokud jde o vzhled.

Zařízení také přicházejí s vylepšeným kamerovým systémem, který odpovídá modelům iPhone 14 Pro. iPhone 15 je nyní vybaven 48MP fotoaparátem podobným modelům „Pro“. Nový kamerový systém otevírá dveře k režimům s 1x a 2x optickým zoomem spolu s 0,5x ultra širokoúhlým režimem. Modely iPhone 15 mají také nový portrétový upgrade se syntetickým bokeh efektem. To pomůže k lepšímu výkonu při slabém osvětlení. Kromě toho by se režim portrétu měl automaticky aktivovat v režimu hlavního fotoaparátu.

Pokud jde o vnitřní vybavení, nové modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus jsou vybaveny čipem A16 Bionic s vylepšeným výpočetním a grafickým výkonem ve srovnání s čipem A15 Bionic na modelech iPhone 14. Čip 16 Bionic na iPhonu 15 obsahuje 6jádrový CPU a 5jádrový GPU pro lepší výkon při nižší spotřebě energie. SoC ve spojení s novým ultra širokopásmovým čipem U2 zajistí přesnější vyhledávání prostřednictvím aplikace Find My.

Jednou z největších změn tohoto roku je přidání nového portu USB-C, který umožní rychlejší přenos dat a nabíjení. Pokud jde o výdrž baterie, větší baterie ve spojení s novým čipem A16 Bionic umožní modelům iPhone 15 vydržet déle. Apple také rozšiřuje nouzové SOS prostřednictvím satelitní funkce pro silniční asistenci.

Pokud máte zájem, nový iPhone 15 bude dostupný od 22. září s předobjednávkami počínaje dneškem. Zařízení můžete získat od 23.990,- CZK za iPhone 15 a 26.990,- CZK za iPhone 15 Plus. Podrobnostem týkajících se řady iPhone 15 se budeme věnovat podrobně v dalších příspěvcích.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno