Apple nedávno oznámil nové modely iPhone 15 a iPhone 15 Pro na akci Wonderlust. Zatímco modely „Pro“ byly vrcholem akce, společnost představila také nový iPhone 15 a iPhone 15 Plus spolu s Apple Watch Series 9. Upgrady fotoaparátu byly letos masivní, zejména u většího iPhone 15 Pro Max. 

Zařízení je dodáváno s novým teleobjektivem, který dokáže pořizovat fotografie a videa s 5x optickým zoomem. Společnost však nesdílela podrobnosti o maximálním zoomu iPhone 15 Pro Max.

Pětinásobný optický zoom na nejnovějším Pro Max je významným vylepšením vzhledem k tomu, že jeho předchůdce může se může pochlubit pouze 3x. Ve srovnání s Galaxy S23 Ultra od Samsungu však iPhone 15 Pro Max stále zaostává, protože zařízení může dosáhnout 100x digitálního zoomu. Pokud nejste obeznámeni, 5x optický zoom iPhonu 15 Pro Max umožní až 25x digitální zoom. Pixel 7 může dosáhnout až 30x digitálního zoomu.

Můžeme předpokládat, že Apple sází s digitálním zoomem na jistotu, protože jeho konkurenti využívají velké množství výpočetních prvků. Výpočetní fotografie společnosti Apple se točí kolem vylepšování fotografií, které lze zvětšit pouze na 25x. 5x optický zoom je k dispozici pouze u většího modelu, protože menší 6,1palcový iPhone 15 Pro dokáže pořizovat fotografie a videa až s 3x zoomem, podobně jako loňský iPhone 14 Pro Max. Další podrobnosti si můžete prohlédnout v našem oznámení.

Kromě možností optického zoomu přicházejí modely iPhone 15 Pro také s variabilními ohniskovými vzdálenostmi, které lze upravit a nastavit jako výchozí podle preferencí uživatele. Abychom byli spravedliví, celá řada iPhone 15 prošla zásadními vylepšeními fotoaparátu, díky čemuž jsou zařízení aktuální s technologií a inovacemi, které vydrží roky.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno