V době psaní tohoto článku můžete na trhu najít několik smartphonů, které jsou k dispozici s 200megapixelovým primárním snímačem, a i když je to určitě dobrá věc. Samsung, společnost zodpovědná za výrobu tak masivního fotoaparátu, nyní hledá 200megapixelový teleobjektiv, a pokud to projde, mohlo by to změnit smartphony zaměřené na fotografii k lepšímu.

Samsung skutečně zveřejnil článek na svých webových stránkách a hovořil o tom, že 200megapixelový fotoaparát je „další velká věc ve fotografování chytrými telefony“. Společnost mluví o tom, jak uživatelé preferují používání teleobjektivu hlavně proto, že ve srovnání s hlavním fotoaparátem je menší zkreslení, a zde je pohled na to, o čem společnost mluví.

Zdroj: Samsung

I když to jistě vypadá působivě, Samsung také hovořil o tom, že snímače teleobjektivů jsou obecně menší než snímače primárních fotoaparátů. To znamená, že mezi těmito kamerami je rozdíl v kvalitě. To lze zmírnit zavedením většího teleobjektivu, který zlepší celkovou kvalitu a zvýší menší hloubku ostrosti i pro portréty.

Další výhodou, na kterou Samsung poukázal, je to, že 200megapixelový snímač fotoaparátu znamená, že můžete snadno pořídit snímek a oříznout jej, jak chcete, než si uvědomíte, že obraz začne pixelovat. Ve skutečnosti současné telefony, které jsou vybaveny 200megapixelovými fotoaparáty, často dokážou nabídnout bezztrátový až 5x výřez, což znamená, že s 200megapixelovým teleobjektivem budete moci vytvořit perfektní poměr stran a rámování. snímku, který se snažíte pořídit.

Zdroj: Samsung

Nelze popřít, že to vše zní a vypadá velmi efektně. Hlavní věc zde bude implementace a to, kdy uvidíme nové senzory. Vzhledem k tomu, že společnost Samsung si udělá čas na zdokonalení snímače, než bude připraven na hlavní vysílací čas, a až bude dostupný pro každého, určitě vám dáme vědět. Jako někdo, kdo používá teleobjektiv mnohem více než primární snímač, si myslím, že by to mohlo skutečně prospět mobilním fotografům, a nemohu se dočkat, až uvidím, jaké další technologické vychytávky pro nás Samsung má.

Přál bych si, aby tento fotoaparát debutoval v Galaxy S24 Ultra, ale vzhledem k tomu, jak Samsung omezuje oddělení teleobjektivů na své nadcházející vlajkové lodi, nemusí to tak být.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno