Řada Reno 10 byla uvedena na trh v Číně již v květnu a již nějaký ten týden je k dostání i na našem trhu. Oppo Reno 10 Pro je součástí vlajkové řady společnosti, ale otázkou je, zda nabízí vše, co by mohlo zákazníky přilákat a odklonit od zaběhnutých konkurentů, jakými jsou Xiaomi, vivo a další.

Oppo si vybudovalo jméno tím, že nabízí zajímavé smartphony za velmi zajímavé ceny. Většina nabídky společnosti v tomto cenovém segmentu přináší dobré fotoaparáty, slušný hardware a dlouhou výdrž baterie. Ale co když toužíte po zážitku z vlajky? Tak tady pro vás Oppo přináší řadu Reno, která si udělal dobré jméno díky svým fotoaparátům, slušnému výkonu a velmi solidní výdrži baterie, navíc vše úhledně zabaleno do pěkného a decentního designu.

Design

Pokud nejste fanoušky okázalých designů, potom pro vás bude mít Reno 10 Pro plusové body navíc. Zařízení jsem měl v barevném provedení stříbřitě šedé, která po nasvícení krásně odráží obě barvy. Plusem je, že na zádech nejsou ani po delším používání znatelné otisky prstů. když už jsem u zad telefonu, tak těm dominuje poměrně velká kamerová jednotka, kterou doplňuje logo Oppo.

 

Pokud hledáte kovový rámeček, tak se budete muset poohlédnout jinde, protože Oppo zůstalo u tohoto modelu u plastu. Trochu mě překvapilo, že telefon nemá oficiální IP krytí, což je přinejmenším divné, ale za celou dobu používání, kdy jsem zařízení příliš nešetřil se neprojevil náznak nějaké netěsnosti. Na druhou stranu má Reno 10 Pro jednu z dnes pomalu mizících funkcí a tou je IR port, díky kterému můžete telefon používat jako dálkový ovladač pro svá domácí zařízení.

Celkově vzato má Reno 10 Pro velmi elegantní design, který mnohé osloví.

Displej

Oppo Reno 10 Pro má 6,7″ 1,5K FHD+ zakřivený OLED displej, který vypadá nádherně za každé situace. Tomu napomáhá i maximální jas o 950 nitech, což se může zdát hodně, ale na přímém slunci zjistíte, že by to přeci jen chtělo ještě víc. Navíc si můžete vybrat mezi obnovovacími frekvencemi 60Hz a 120Hz.

Reno 10 Pro bohužel nedisponuje stereo reproduktory, které jsou dnes přítomny u většiny zařízení a milovní sledování videí toto může zklamat.

Výkon

Výkon není zrovna silnou stránkou Reno 10 Pro, za což může použitý procesor Snapdragon 778G, který je již dva roky na trhu, a to úplně nepotěší. Oppo však tento neduh dohání velkým množstvím paměti RAM a to 12 GB LPDDR4X, kterou lze dále virtuálně rozšířit o dalších 12 GB.  Telefon v době testu běžel na ColorOS 13.1 založeném na Android 13 a při prvním spuštění se budete muset připravit na velké množství bloatwaru. Naštěstí se dá řada aplikací odinstalovat. To na druhé straně vyvažuje 4letý příslib na aktualizace softwaru, což příliš mnoho čínských výrobců nenabízí.

Reno 10 Pro hravě zvládne každodenní úkoly, jako telefonování odesílání zpráv, sledování videí, focení i hraní méně náročných her. Když jsme u her, tak zde si zařízení příliš nerozumí s náročnějšími tituly, obzvláště na vyšší grafické nastavení. Takže pokud jste vášnivým mobilním hráčem, zde to pro vás bude představovat jisté mínus.

V testu Wild Life dosáhlo zařízení na skóre 2490 bodů, což je hluboko za konkurencí

Fotoaparát

Oppo Reno 10 Pro má opravdu skvělý fotoaparát, který v porovnání s konkurencí skutečně exceluje. Telefon je vybaven trojitým kamerovým systémem, který zahrnuje hlavní 50MP snímač, dále tu je pak 32MP teleobjektiv, který nabízí až 2x zoom, kdy fotí opravdu velmi kvalitně a detailně.

I díky tomu občas tento objektiv převyšuje kvality primárního fotoaparátu. Všechny mnou pořízeno fotografie jsou velmi detailní, dobře exponované a mají dobře vyvážené barvy. Navíc jsou velmi kvalitní i při nižších světelných podmínkách a a pořízené fotografie obsahují jen minimum šumu.

Na přední straně potom dostanete 32MP sefie kameru, který dělá přesně to, co od něj očekáváte. Bohužel však software neobsahuje žádné vylepšovací serepetičky, což je pro náruživé narcisy jistě mínus.

Baterie

Reno 10 Pro je vybaven 4 600 mAh baterií, která při běžném používání v pohodě vydrží celý den. Při testování však Oppo nebylo příliš přívětivé k testovacím aplikacím, a vždy vyhodilo chybu, ale z toho, co jsem pozoroval vydrželo zařízení skutečně dostatečně dlouho. Co ale s baterií zacloumalo bylo zapnutí 5G sítě.

Na druhé straně 80W nabíjení dokáže zařízení spolehlivě během několika málo minut připravit na další používání. Z 0-100% trvalo nabití cca 30 minut. Pozitivní informací je, že rychlá nabíječka je stále součástí balení.

Celkově

Oppo Reno 10 Pro nabízí velmi slušnou kombinaci skvělého fotoaparátu, kvalitního displeje, decentního designu a solidní výdrže, bohužel lehce ztrácí slabším výkonem, plastovým rámečkem a neuvedeným IP krytí. Za mě osobně je Reno 10 Pro velmi zajímavou volbou, která mnohé překvapí.

PŘEHLED RECENZE
Oppo Reno 10 Pro
80 %
Adam Jacik
Hráč, fanoušek technologií a rychlých aut
recenze-oppo-reno-10-pro-5g-mobil-s-dobrou-vydrzi-i-fotoaparatem-ale<font size="3">Oppo Reno 10 Pro nabízí velmi slušnou kombinaci skvělého fotoaparátu, kvalitního displeje, decentního designu a solidní výdrže, bohužel lehce ztrácí slabším výkonem, plastovým rámečkem a neuvedeným IP krytí. Za mě osobně je Reno 10 Pro velmi zajímavou volbou, která mnohé překvapí. </b> </font> + Dobrý displej<br/> + Skvělůý fotoaparát<br/> + Rychlé nabíjení<br/> - Plastovž rámeček<br/> - Slabší výkon<br/> - Velké množství bloatwaru<br/> </b> </font>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno