Sencor v roce 2020 přinesl na trh trojici přenosných reproduktorů s označením Sirius, ty se vyznačovaly parádním zvukem a velmi slušnou odolností. Nyní tu máme jejich nástupce v podobě Sirius 2 a otázkou je zda Sencor přinesl minimálně stejné tak dobrá zařízení, nebo dokonce lepší.

Sencor dlouhodobě nabízí produkty, které jsou velmi zajímavé svým poměrem cena / výkon a popravdě řečeno v okamžiku kdy zařízení této značky vyzkoušíte, tak zjistíte, že za své peníze dostanete více než jen průměrné zboží. Jak si tedy stojí nové Sencor Sirius 2 ve všech svých třech velikostech, tak na to se podíváme níže.

Design

Po designové stránce zde nečekejte žádné futuristické tvary nebo přehnaná řešení. Všechny tři reproduktory jsou designovány tak, aby byly co nejvíce praktické a hlavně funkční. Sirius 2, Sirius 2 Maxi a Sirius 2 Mini jsou až na velikost tvarově a designově totožná zařízení. Všechny mají válcový tvar, jsou potaženy pololesklou umělou textilií která může být ve třech barevných provedeních a to černá, olivově zelená a růžová. Všechna zařízení mají shodně na přední straně tlačítka pro zvýšení / snížení hlasitosti a tři LED indikátory stavu nabití. Zadní strana potom nabízí očko s poutkem pro bezpečné nošení, níže ukrývá sadu tlačítek pro zapnutí, přehrávání, připojení pomocí bluetooth, LED indikátor zapnutí / párování a pod gumovým krytem se nachází 3,5mm zásuvka, USB-C a slot pro TF kartu.

Na rozdíl od předchozího modelu Sirius nebo modelu Hype je možné reproduktory Sirius 2 postavit pouze na bok, který je k tomu přímo určen protože obsahuje vybrání, které má zamezit zhoršenému poslechu. Vrchní zářič potom místo vybrání pro případné postavení obsahuje RGB prstenec, jehož přeprogramované efekty můžete měnit krátkým stisknutím tlačítka napájení.

Všechny tři reproduktory potom mají stupeň krytí IPX7, což v praxi znamená, že jsou odolné proti ponoření na 30 minut do hloubky jednoho metru.

Konstrukčně se reproduktory liší zejména osazením – základ v podobě dvojice pasivních zářičů na bocích a aktivních reproduktorů vepředu je stejný. Liší se samozřejmě počet měničů a také jejich výkon, a to následovně.

  • Sirius 2 Maxi – 3 reproduktory + 2 pasivní zářiče – Max. výkon 30 W
  • Sirius 2 – 2 reproduktory + 2 pasivní zářiče – Max. výkon 20 W
  • Sirius 2 Mini – 2 reproduktory + 2 pasivní zářiče – Max. výkon 16 W

Zvuk

Jak už samotný tvar a předchozí informace o osazení napovídá, tak každý z reproduktorů má odlišný zvukový projev. Kvalita zvuku se snižuje společně s velikostí zařízení. Rovnoměrné zastoupení výšek středů a basů rozhodně nabízí Sirius 2 Maxi, jehož zvukový projev je opravdu velmi příjemný a zejména u POP music se nemá vůbec zač stydět a poslech je Maximálně příjemný.

Menší a skromně označený Sirius 2 potom vyniká produkováním velmi solidních basů, které jsou na úrovni verze Maxi a dobrými výškami, ovšem ztrácí v oblasti středů, které jsou více na pozadí.

Poslední z trojice je Sirius 2 Mini, který velmi dobře reprodukuje výšky, a jakž takž středy, ale díky minimalistickému provedení postrádá basy. Osobně bych si jej dovedl představit jako ideální reproduktor pro poslech mluveného slova, které bylo při poslechu vždy naprosto zřetelné a hlas byl naprosto čistý.

Na druhou stranu je třeba myslet na to, jak chcete reproduktor používat, protože verze Maxi není úplně ideální pro delší nošení a to i když váží necelé jedno kilo na druhém konci potom verze Mini postrádá basy, ale váží sotva půl kila.

Další možností, kterou tyto reproduktory potom mají je vzít od každého jeden nebo dva stejné a vzájemně je propojit pomocí TWS ( True Wireless Stereo). Díky tomu dostanete bohatý a prostorový zvuk, který díky připojení pomocí Bluetooth 5.0 bude bez ztráty kvality a s minimální latencí.

Baterie a výdrž

I když každý z reproduktorů má jinou velikost baterie, tak jejich výdrž je kupodivu +/- stejná a to v rozmezí 7 – 8 hodin při 50% hlasitosti. Nabíjení pomocí USB-C je potom lehce delší a to zhruba nějaké 3 hodiny.

Níže se můžete podívat na kompletní specifikace jednotlivých verzí

Celkové zhodnocení

Bezdrátové přenosné reproduktory Sirius 2 jsou dílensky velmi dobře zpracovány a jsou designově velmi povedené. Všechny tři modely nabízí velmi dobrou výdrž baterie a příjemný zvukový projev, který za podobné peníze budete hledat jen málo kde. Nejslabším z reproduktorů je potom Sirius 2 Mini, který se vyznačuje sice skvělými výškami, ale naprosto nedostatečnými basy. Jako nejlepší se jeví Sirius 2 Maxi, který přehraje vše v celém rozsahu a reprodukuje příjemný teplý zvuk, ovšem limitem pro denní nošení může být jeho vyšší váha.

Sirius 2 Maxi:

TECHNICKÝ POPIS

Výkon 30 W
Impedance 4 Ohm
Bluetooth 5.0
Připojení Bluetooth
Typ baterií Integrované
Typ ovládání Tlačítkové
Doba nabíjení 3 h
Výdrž baterie (hudba) 8 hod
Typ nabíjecího konektoru USB-C
Handsfree Ano
AUX Ano
Třída krytí IPX7
Výška (cm) 22,7 cm
Šířka (cm) 9,4 cm
Hloubka (cm) 9,6 cm
Barva Černá
Hmotnost 0,99 kg

 

Sirius 2

TECHNICKÝ POPIS

Výkon 20 W
Bezdrátové nabíjení Ne
Impedance 4 Ohm
Bluetooth 5.0
Připojení Bluetooth
Typ baterií Integrované
Typ ovládání Tlačítkové
Doba nabíjení 3 h
Výdrž baterie (hudba) 7 hod
Typ nabíjecího konektoru USB-C
Odolnost proti vodě Ano
Handsfree Ano
AUX Ano
Třída krytí IPX7
Výška (cm) 18,9 cm
Šířka (cm) 8 cm
Hloubka (cm) 7,9 cm
Barva Černá
Hmotnost 0,54 kg

 

Sirius 2 Mini

TECHNICKÝ POPIS

Výkon 16 W
Bezdrátové nabíjení Ne
Impedance 4 Ohm
Bluetooth 5.0
Typ baterií Integrované
Frekvenční rozsah 60 HZ – 20 KHZ
Displej Ne
Doba nabíjení 4 h
Výdrž baterie (hudba) 7 hod
Podsvícení Ano
Typ nabíjecího konektoru USB-C
Odolnost proti vodě Ano
Handsfree Ano
AUX Ano
Třída krytí IPX7
Výška (cm) 9,4 cm
Šířka (cm) 9,5 cm
Hloubka (cm) 11,3 cm
Barva Černá
Hmotnost 0,42 kg
PŘEHLED RECENZE
Sencor Sirius 2
85 %
Adam Jacik
Hráč, fanoušek technologií a rychlých aut
recenze-sencor-sirius-2-nova-rada-prenosnych-vodeodolnych-reproduktoru<font size="3">Bezdrátové přenosné reproduktory Sirius 2 jsou dílensky velmi dobře zpracovány a jsou designově velmi povedené. Všechny tři modely nabízí velmi dobrou výdrž baterie, konektivitu, snadné ovládání a možnost TWS spárování. </b> </font> + TWS + IPX7<br/> + Výdrž baterie<br/> - Delší doba nabíjení<br/> - Možnost postavení jen na bok<br/> </b> </font>

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno